SLAA

SLAA

Stadsdichter van Amsterdam

In de periode 2019-2021 is Gershwin Bonevacia de Stadsdichter van Amsterdam. Bonevacia werkt als dichter en schrijver samen met organisaties als het Van Gogh Museum, TEDx en de OBA. Daarnaast droeg hij voor bij onder meer het Koningshuis en de NTR. In 2017 verscheen zijn debuutbundel Ik heb een fiets gekocht, die in 2019 in herziene druk nogmaals verscheen. In het voorjaar van 2020 verschijnt ook de nieuwe dichtbundel van Gershwin Bonevacia: Toen ik klein was, was ik niet bang. De Stadsgedichten van Bonevacia verschijnen ook in Het Parool.

De voorgaande Stadsdichters van Amsterdam waren Adriaan Jaeggi, Robert Anker, Mustafa Stitou, Menno Wigman, F. Starik, Anna Enquist en K. Schippers. Sinds 2010 huist de Stadsdichter bij de SLAA. Per 2019 wordt de Stadsdichter niet meer gefinancierd door de gemeente Amsterdam, maar door Het Parool, de Kleine Komedie en SLAA. De huidige Stadsdichter is aangesteld door een commissie bestaande uit Daphne de Heer (oud-directeur SLAA), Ronald Ockhuysen (hoodredacteur Het Parool) en K. Schippers (voormalig Stadsdichter), maar werkt volledig onafhankelijk. De Stadsgedichten worden gepubliceerd in Het Parool en op de website van de SLAA.

Namens de SLAA verzorgt Lolies van Grunsven de backoffice van de Stadsdichter. Neem voor boekingen or persvragen contact met haar op via lolies@vangrunsvencm.com.

Stadsgedichten