SLAA

SLAA

Babs Gons

Babs Gons

Babs Gons is performer, theatermaker, schrijver en docent creatief schrijven en performance. In 1999 richtte ze Palabras op, een maandelijks podium voor schrijvers, dichters en andere woordkunstenaars dat bijna tien jaar lang in Paradiso plaatsvond. Daarnaast was Babs betrokken bij vele andere literaire en andere programmering en festivals zoals Africa in the Picture, Black Magic Woman Festival, Double Talk, Black to the Future, Liefde in de Stad en Black Inc.

In 2002 organiseerde Babs samen met schrijfster Christine Otten de Laatste Dichters Tour, een tour langs Nederlandse poppodia met The Last Poets en Nederlandse en Vlaamse artiesten. In 2007 richtte ze samen met Lies Aris Poetry Circle Nowhere op, een gezelschap van jonge schrijf- en performancetalenten. Met de Poetry Circle reisde ze de wereld over en maakte ze performances voor o.a. Oerol, Rozentheater, Noorderzon Festival, Afrovibes, Fringe Festival en de Tolhuistuin.

Tot juli 2014 was ze artistiek leider van de Poetry Circle Nowhere. Momenteel is ze nog verbonden als regisseur en workshopmaster.  In 2012 rondde ze in het Bijlmer Parktheater de Interculturele Regiecursus af met haar voorstelling Altijd Nooit Meer, die onder andere op het Fringe Festival speelde. Sinds september 2014 werkt ze als docent op de Schrijversacademie.

// Foto: Lexie Spiegelreflexie