SLAA

SLAA

Wij zijn SLAA

Wij zijn SLAA: we maken online en offline literaire programma’s. Denk aan podcasts, open mics in hartje Amsterdam, uiteenlopende podiumprogramma’s en literatuur in de wijk. Daarnaast zijn wij het huis van de Stadsdichter van Amsterdam.

Zie hier de locaties van de aankomende programma’s

Lees hier meer over de ontstaansgeschiedenis van SLAA

Bureau

Directeur: Miriam van Ommeren – miriamvanommeren [a] slaa.nl
Programmamaker:
Feline Streekstra – programma [a] slaa.nl
Bureauredacteur: Nora van Arkel – noravanarkel [a] slaa.nl
Creatief producent: Marie van der Veen – marievanderveen [a] slaa.nl
Online en marketing: Eva Voogt – evavoogt [a] slaa.nl

Miriam van Ommeren (1978) studeerde af op Duits Expressionistische kunst maar zette in 2008 haar liefde voor de letteren om in de oprichting van digitaal literair platform De Optimist. Miriam is een fervent beoefenaar van tsundoku, het in stand houden van flinke stapels nog te lezen boeken. Leest wel altijd: essays, Nabokov’s ‘Pnin’, Colette, Baldwin, Mishima, Arabische kinderboekjes en gemiddeld één poëziebundel per jaar. Haar schaarse vrije tijd spendeert Miriam in zweterige concertzaaltjes, stille meditatieruimtes en het ‘krachthonk’ van de sportschool. Of aan de Bretonse kust.

Feline Streekstra (1992) studeerde Nederlandse taal en cultuur en Comparative Literature. Na haar studie belandde ze als programmamaker en coördinator vertalingen bij Poetry International in Rotterdam. Ze maakte vervolgens de overstap naar de uitgeefwereld en werd acquirerend redacteur bij uitgeverij Podium. Nu is ze zelfstandig redacteur en programmamaker. In haar vrije tijd leest ze obscure buitenlandse dichters, doet ze aan crossfit en luistert ze al wandelend met dochter in de draagzak naar luisterboeken of podcasts.

Nora van Arkel (1992) kan inmiddels niet meer op twee handen tellen hoe vaak ze al een nieuwe oplossing heeft moeten verzinnen voor alle boeken in haar huis. Als ze niet leest, schrijft ze aan haar eerste roman en zorgt ze voor de bureauredactie van SLAA. Haar favoriete boek van 2020 was Girl, woman, other, maar ze leest alles van Paul Auster tot Stefan Zweig. Tijdens de eerste lockdown zette ze met drie anderen VIRUS op, een online verhalenbundel om te lezen in quarantaine. Ze studeerde Engelse literatuur in Amsterdam en Londen en volgde de Schrijversvakschool.

Marie van der Veen (1994) studeerde met veel plezier filosofie, maar begon de academische teksten meer en meer in te wisselen voor romans. Ze geloofde steeds minder in (objectieve) waarheden en verlangde meer naar menselijkheid, onvolmaaktheid, humor en ontroering. Deze menselijkheid kwam zij ook tegen in talloze banen in de horeca, de zorg en het onderwijs. Naast haar werk bij SLAA werkt zij nog altijd met veel plezier als kok, en naast romans verzamelt ze dan ook kookboeken. Boeken waar ze de afgelopen tijd enthousiast van werd: Heden ik (Renate Dorrestein), My year of rest and relaxation (Otessa Moshfegh), Terug naar Reims (Didier Eribon) en The undying (Anne Boyer).

Eva Voogt (1997) deed een BA in Interdisciplinaire Sociale Wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en een MA in Applied Ethics aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens haar studie heeft ze verschillende stages gelopen bij o.a. AT5, The School of Life en Amsterdam College Tour. Na haar studie is ze als zelfstandige begonnen bij Governance & Integrity en geeft ze advies en training op het gebied van integriteit en morele oordeelsvorming. Ze leest graag. Een aantal van haar favorieten zijn: De geschiedenis van mijn seksualiteit van Tobi Lakmaker, W. van Tiemen Hiemstra, Identitti van Mithu Sanyal en dichtbundel Vier manieren om op iemand te wachten van Joke van Leeuwen.

Bestuur

Marc de Klerk (penningmeester)
Eric Seleky (voorzitter)
Marelva van Erp-Bito
Monique Steijns

Begin 2025 wordt het bestuur uitgebreid met minstens twee nieuwe leden.

Marc de Klerk (1974) is Sociaal Geograaf en werkt meer dan 20 jaar in ontwikkelingssamenwerking, als freelancer, consultant en bij verschillende NGO’s zoals nu bij Oxfam Novib. Hij heeft ervaring op het gebied van ondernemerschap en financieringen en ook innovatie management. Marc heeft ervaring opgedaan in verschillende besturen: in de politiek, bij de school van zijn kinderen en in de cultuur. Hij zet zich graag en met plezier in voor de ondersteunende en adviserende rol naast zijn werkende leven en om dat in andere sectoren te doen, voor de uitdaging en om waardevol betrokken te zijn in zijn eigen omgeving, zoals voor de SLAA.

Eric Seleky (1986) is Hoofd Marketing & Communicatie bij Movies that Matter, hét internationale mensenrechten filmfestival in Den Haag. Daarnaast is hij actief creative consultant in de culturele en maatschappelijke sector. Eerder werkte hij voor Stichting NDSM-werf, de Plastic Soup Foundation en Museumnacht Amsterdam. Ook was hij mede-organisator van de Jonge Schrijversavond (2011-2016) en de literaire pitchwedstrijd Manuscripting in ITA.

Marelva van Erp-Bito (1971), dochter van Curaçaose ouders, is zelfstandig ondernemer onder de naam MarelvaManagement. Haar bedrijf houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van bestuur, advies en toezicht. Na haar studie Financiële Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft ze verschillende (eindverantwoordelijke) bedrijfsvoeringsposities bekleed binnen de (semi-)overheid. Als gecertificeerd commissaris is zij momenteel lid van de Raad van Toezicht van Halt, Aloysius Stichting, Leger des Heils en FNV. Naast governance heeft diversiteit en inclusie haar speciale aandacht.

Monique Steijns is juriste én houdt van boeken. Deze liefhebberij steekt ze niet onder stoelen of banken. In de afgelopen jaren interviewde de VPRO haar meermaals over haar favoriete schrijvers James Baldwin en Zora Neal Hurston. In het dagelijks leven werkt Monique voor de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en houdt ze zich bezig met kunstmatige intelligentie en publieke waarden. In haar vrije tijd is ze voorzitter van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten. Monique verdiept zich dan ook graag in de wijze waarop nieuwe technologieën impact hebben op bestaande mensenrechten en de publieke ruimte. Monique is verder bestuurder voor Bureau Clara Wichmann, het Frans Hals Museum en Studio Dries Verhoeven.