SLAA

SLAA

Voor de liefste S2.1 Thomas Heerma van Voss

Ellen Deckwitz, Thomas Heerma van Voss

Voor de liefste S2.1 Thomas Heerma van Voss

Ellen Deckwitz, Thomas Heerma van Voss

 

In samenwerking met VPRO Boekengids en Uitgeverij Van Oorschot presenteert SLAA: Voor de liefste, seizoen 2! Liefdesverhalen zijn van alle tijden. In deze reeks spreekt Ellen Deckwitz schrijvers over een door hen gekozen liefdesverhaal uit de Russische literatuur, hun reactie hierop, Russische literatuur in het algemeen en specifiek in oorlogstijd.

In aflevering 1 reageert Thomas Heerma van Voss met een verhaal op De kus van Anton Tsjechov. Ellen en Thomas praten over hún eerste kus, zijn liefde voor Russische literatuur en waarom het gevaarlijk is om de Russen juist nu niet meer te lezen.

In Voor de liefste lezen Thomas Heerma van VossLisa WeedaGustaaf PeekNiña Weijers en Thomas Verbogt een verhaal voor dat ze speciaal voor deze podcast hebben geschreven. Ze gaan in gesprek over de verhalen en het schrijverschap van Anton Tsjechov, Daniil Charms en Lev Tolstoj, en onderzoeken hoe Russische klassiekers eruit zien door de bril van 2022. Wat doe je als de tijdloze kunst gedwarsboomd wordt door de actualiteit? Kan een oorlog de schoonheid van literatuur besmeuren? En waarom is Russische literatuur eigenlijk al decennia zo’n grote bron van inspiratie voor schrijvers over de hele wereld?

Laat je verrassen door de prachtige verhalen van nu. Heb je zelf nog niet zo veel Russische literatuur gelezen? Maak je geen zorgen – dat is niet nodig om mee te kunnen dwalen in de werelden van de schrijvers.

VINK: De podcastgids van Nederland (NPO Radio 1) over Voor de liefste, seizoen 1: 

3 x ★★★★★ ‘Vanaf moment één zit je er in’ 

Op 13 oktober verschijnt aflevering 2, waarin Lisa Weeda reageert op Brieven aan Claudia van Daniil Charms. Kijk voor het hele schema hier.

Als je seizoen 1 nog niet hebt geluisterd, dan liggen er nog prachtige verhalen op je te wachten van de hand van Connie PalmenSofie LakmakerMassih HutakMaartje Wortel en Asha Karami!

Thomas Heerma van Voss bracht onder andere de romans Stern en Condities uit. Ook schrijft hij essays, artikelen en korte verhalen. In het voorjaar van 2022 verscheen zijn verhalenbundel Passagiers / Achterblijvers.

Audioproductie: Jasper Schonewille (Studio De Zoete Inval)
Illustratie: Bram Dirven