SLAA

SLAA

Voor de liefste

In samenwerking met VPRO Boekengids en Uitgeverij van Oorschot presenteert SLAA: Voor de liefste, seizoen 2! Liefdesverhalen zijn van alle tijden. In deze reeks spreekt Ellen Deckwitz schrijvers over een door hen gekozen liefdesverhaal uit de Russische literatuur, hun reactie hierop, Russische literatuur in het algemeen en specifiek in oorlogstijd. 

Thomas Heerma van Voss, Lisa Weeda, Gustaaf Peek, Niña Weijers en Thomas Verbogt lezen een verhaal voor dat ze speciaal voor deze podcast hebben geschreven. Ze gaan in gesprek over de verhalen en het schrijverschap van Anton Tsjechov, Daniil Charms en Lev Tolstoj, en onderzoeken hoe Russische klassiekers eruit zien door de bril van 2022. Wat doe je als de tijdloze kunst gedwarsboomd wordt door de actualiteit? Kan een oorlog de schoonheid van literatuur besmeuren? En waarom is Russische literatuur eigenlijk al decennia zo’n grote bron van inspiratie voor schrijvers over de hele wereld? 

Laat je verrassen door de prachtige verhalen van nu. Heb je zelf nog niet zo veel Russische literatuur gelezen? Maak je geen zorgen – dat is niet nodig om mee te kunnen dwalen in de werelden van de schrijvers. 

Luister hier de trailer:

 

VINK: De podcastgids van Nederland (NPO Radio 1) over Voor de liefste, seizoen 1: 

3 x ★★★★★ ‘Vanaf moment één zit je er in’ 

Vanaf 6 oktober verschijnt iedere week een nieuwe aflevering van het tweede seizoen van Voor de liefste, te luisteren via alle podcastapps. 

6 oktober: Aflevering 1 | Thomas Heerma van Voss over De kus (Anton Tsjechov)
13 oktober: Aflevering 2 | Lisa Weeda over Brieven aan Claudia (Daniil Charms)
20 oktober: Aflevering 3 | Gustaaf Peek over Waardoor de mensen leven (Lev Tolstoj)
27 oktober: Aflevering 4 | Niña Weijers over Aljosja de Pot (Lev Tolstoj)
3 november: Aflevering 5 | Thomas Verbogt over De jager (Anton Tsjechov) 

Als je seizoen 1 nog niet hebt geluisterd, dan liggen er nog prachtige verhalen op je te wachten van de hand van Connie Palmen, Sofie Lakmaker, Massih Hutak, Maartje Wortel en Asha Karami! 

Abonneer je hier op ons podcastkanaal.

Audioproductie: Jasper Schonewille (Studio De Zoete Inval)
Illustratie door Bram Dirven