SLAA

SLAA

Castduinen: Babs Gons

Babs Gons, Maarten Westerveen

Castduinen: Babs Gons

Babs Gons, Maarten Westerveen

In aflevering acht van podcast Castduinen is Maarten Westerveen thuis bij schrijver, performer, theatermaker, host en docent creatief schrijven Babs Gons. Luister via Soundcloud, iTunes of Stitcher.

Meer info over Babs Gons via www.babsgons.com.

Tijdens Castduinen grasduinen we door de boekenkast en levens van schrijvers, kunstenaars en andere lezers. Castduinen wordt gemaakt door Maarten Westerveen (redacteur Echt Gebeurd) en SLAA en is onderdeel van SLAAcast.

Boeken en schrijvers door Babs genoemd:
Toni Morrison
Maya Angelou
Alice Walker, The Color Purple
Audre Lorde
Roos van Rijswijk
Alma Mathijsen
Marieke Lucas Rijneveld
Eckhart Tolle
Byron Katie
Corine Koole
Ben Okri, The Famished Road
Ronald Giphart
Stella Bergsma
Gabriel García Márquez
Jamaica Kincaid, Annie John

Babs Gons mag je zonder twijfel Drama Koningin noemen, want haar verhalen zijn dramatisch poëtische vertellingen waarbij ze de gebeurtenissen uit haar eigen leven, de ervaringen uit de levens om haar heen en uit jouw leven ter inspiratie neemt. Ze deelt rake klappen uit, ontroert maar laat je met het grootste gemak ook lachen. Een creatieve woordkunstenares met een bite die niet alleen de woorden maar ook andere personages met gemak op het podium tot leven kan brengen.

Babs is schrijver, performer, theatermaker, host en docent creatief schrijven. Ze was jarenlang artistiek leider van de Poetry Circle Nowhere, en organiseerde voor die tijd tien jaar lang een maandelijks podium voor jonge dichters en schrijvers in Paradiso, onder de naam Palabras. Ze is daarnaast jurylid van de J.M.A. Biesheuvelprijs, is lid van het vaste lezerspanel van Leesclub Le Monde van SLAA en Paradiso en presenteert verschillende programma’s waaronder Babs’ Woordsalon, een literaire muzikale revue die het land doorreist.