SLAA

SLAA

Dit is SLAA

Wij zijn SLAA: we maken online en offline literaire programma’s. Denk aan podcasts, open mics in hartje Amsterdam, uiteenlopende podiumprogramma’s en literatuur in de wijk. Daarnaast zijn wij het huis van de Stadsdichter van Amsterdam.

Lees hier meer over SLAA.

Bureau / Redactie

Directeur: Miriam van Ommeren – miriamvanommeren [a] slaa.nl
Programmamanager:
Maya Shamir – mayashamir [a] slaa.nl
Online en marketing: Nora van Arkel – noravanarkel [a] slaa.nl
Creatief producent: Sarah Stoffelsen – sarahstoffelsen [a] slaa.nl
Stagiair: Afra Kiezebrink – stage [a] slaa.nl

Miriam van Ommeren studeerde af op Duits Expressionistische kunst maar zette in 2008 haar liefde voor de letteren om in de oprichting van digitaal literair platform De Optimist. Miriam is een fervent beoefenaar van tsundoku, het in stand houden van flinke stapels nog te lezen boeken. Leest wel altijd: essays, Nabokov’s ‘Pnin’, Colette, Baldwin, Mishima, Arabische kinderboekjes en gemiddeld één poëziebundel per jaar. Haar schaarse vrije tijd spendeert Miriam in zweterige concertzaaltjes, stille meditatieruimtes en het ‘krachthonk’ van de sportschool. Of aan de Bretonse kust.

Maya Shamir is verantwoordelijk voor de programmering van de SLAA. Het samenbrengen van een diversiteit in literaire vormen, verhalen en opinies is het uitgangspunt in haar programma’s. Recentelijk ontwikkelde en werkte ze mee aan: Short & Kort, ROOTS!, Unbound festival en Op de Schans. Momenteel maakt ze een podcast over De Russen. Boeken die ze afgelopen maanden weleens cadeau deed: Burnt Sugar (Avni Doshi), De Kopenhagentrilogie (Tove Ditlevsen), Confrontaties (Simone Atangana Bekono), Je keek te ver (Marjoleine de Vos), Wilde Rozen (Konstantin Paustovski) en Dingen die ik niet wil weten (Deborah Levy).

Nora van Arkel kan inmiddels niet meer op twee handen tellen hoe vaak ze al een nieuwe oplossing heeft moeten verzinnen voor alle boeken in haar huis. Als ze niet leest, schrijft ze aan haar eerste roman en zorgt ze voor de PR, communicatie en marketing van SLAA. Haar favoriete boek van 2020 was Girl, woman, other, maar ze leest alles van Paul Auster tot Stefan Zweig. Tijdens de eerste lockdown zette ze met drie anderen VIRUS op, een online verhalenbundel om te lezen in quarantaine. Ze studeerde Engelse literatuur in Amsterdam en Londen en volgde de Schrijversvakschool.

Sarah Stoffelsen volgde de onderzoeksmaster Literary Studies aan de UvA en besteedt dan ook veel van haar tijd aan het lezen, analyseren en ontleden van verhalen in alle mogelijke vormen. Ze wordt enthousiast van het werk van Dubravka Ugrešić, Walter Benjamin en Ali Smith, termen als post-postmodernisme en de ruïnes van het Antropoceen. Maar bij SLAA heeft ze ontdekt dat het toch het allerleukst is om haar liefde voor literatuur in de praktijk te brengen door mee te werken aan de mooiste literaire programma’s.

Afra Kiezebrink is de stagiaire bij SLAA. Momenteel is ze bezig met haar bachelor Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht, met een specialisatie in Literature in Conflict. Naast haar liefde voor literatuur (die te zien is aan haar overvolle boekenkast) houdt ze ook erg van tekenen, films kijken en winkelen (met name in boekwinkels). Ze heeft niet één favoriete auteur, maar leest graag Engelse romans, het liefst historische. In haar vrije tijd doet ze aan ballet en yoga.