SLAA

SLAA

Dit is SLAA

Wij zijn SLAA: we maken online en offline literaire programma’s. Denk aan podcasts, open mics in hartje Amsterdam, uiteenlopende podiumprogramma’s en literatuur in de wijk. Daarnaast zijn wij het huis van de Stadsdichter van Amsterdam.

Lees hier meer over de ontstaansgeschiedenis van SLAA en ons bestuur.

Bureau

Directeur: Miriam van Ommeren – miriamvanommeren [a] slaa.nl
Programmamanager:
Feline Streekstra – programma [a] slaa.nl
Bureauredacteur: Nora van Arkel – noravanarkel [a] slaa.nl
Creatief producent: Marie van der Veen – marievanderveen [a] slaa.nl
Online en marketing: Afra Kiezebrink – afrakiezebrink [a] slaa.nl

Miriam van Ommeren (1978) studeerde af op Duits Expressionistische kunst maar zette in 2008 haar liefde voor de letteren om in de oprichting van digitaal literair platform De Optimist. Miriam is een fervent beoefenaar van tsundoku, het in stand houden van flinke stapels nog te lezen boeken. Leest wel altijd: essays, Nabokov’s ‘Pnin’, Colette, Baldwin, Mishima, Arabische kinderboekjes en gemiddeld één poëziebundel per jaar. Haar schaarse vrije tijd spendeert Miriam in zweterige concertzaaltjes, stille meditatieruimtes en het ‘krachthonk’ van de sportschool. Of aan de Bretonse kust.

Feline Streekstra (1992) studeerde Nederlandse taal en cultuur en Comparative Literature. Na haar studie belandde ze als programmamaker en coördinator vertalingen bij Poetry International in Rotterdam. Ze maakte vervolgens de overstap naar de uitgeefwereld en werd acquirerend redacteur bij uitgeverij Podium. Nu is ze zelfstandig redacteur en programmamaker. In haar vrije tijd leest ze obscure buitenlandse dichters, doet ze aan crossfit en luistert ze al wandelend met dochter in de draagzak naar luisterboeken of podcasts.

Nora van Arkel (1992) kan inmiddels niet meer op twee handen tellen hoe vaak ze al een nieuwe oplossing heeft moeten verzinnen voor alle boeken in haar huis. Als ze niet leest, schrijft ze aan haar eerste roman en zorgt ze voor de bureauredactie van SLAA. Haar favoriete boek van 2020 was Girl, woman, other, maar ze leest alles van Paul Auster tot Stefan Zweig. Tijdens de eerste lockdown zette ze met drie anderen VIRUS op, een online verhalenbundel om te lezen in quarantaine. Ze studeerde Engelse literatuur in Amsterdam en Londen en volgde de Schrijversvakschool.

Marie van der Veen (1994) studeerde met veel plezier filosofie, maar begon de academische teksten meer en meer in te wisselen voor romans. Ze geloofde steeds minder in (objectieve) waarheden en verlangde meer naar menselijkheid, onvolmaaktheid, humor en ontroering. Deze menselijkheid kwam zij ook tegen in talloze banen in de horeca, de zorg en het onderwijs. Naast haar werk bij SLAA werkt zij nog altijd met veel plezier als kok, en naast romans verzamelt ze dan ook kookboeken. Boeken waar ze de afgelopen tijd enthousiast van werd: Heden ik (Renate Dorrestein), My year of rest and relaxation (Otessa Moshfegh), Terug naar Reims (Didier Eribon) en The undying (Anne Boyer).

Afra Kiezebrink (2001) is bezig met haar bachelor Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht, met een specialisatie in Literature in Conflict. Ook werkt ze als redacteur communicatie en PR bij De Reactor. Naast haar liefde voor literatuur (die te zien is aan haar overvolle boekenkast) houdt ze ook erg van design, films kijken en winkelen (met name in boekwinkels). Ze heeft niet één favoriete auteur, maar leest graag Engelse romans, het liefst historische. In haar vrije tijd doet ze aan yoga en dansen.