SLAA

SLAA

Dit is SLAA

Wij zijn SLAA: we maken online en offline literaire programma’s. Denk aan podcasts, open mics in hartje Amsterdam, uiteenlopende podiumprogramma’s en literatuur in de wijk. Daarnaast zijn wij het huis van de Stadsdichter van Amsterdam.

Lees hier meer over de ontstaansgeschiedenis van SLAA en ons bestuur.

Bureau

Directeur: Miriam van Ommeren – miriamvanommeren [a] slaa.nl
Programmamanager:
Canan Marasligil – cananmarasligil [a] slaa.nl
Bureauredacteur: Nora van Arkel – noravanarkel [a] slaa.nl
Creatief producent: Marie van der Veen – marievanderveen [a] slaa.nl
Online en marketing: Afra Kiezebrink – afrakiezebrink [a] slaa.nl

Miriam van Ommeren (1978) studeerde af op Duits Expressionistische kunst maar zette in 2008 haar liefde voor de letteren om in de oprichting van digitaal literair platform De Optimist. Miriam is een fervent beoefenaar van tsundoku, het in stand houden van flinke stapels nog te lezen boeken. Leest wel altijd: essays, Nabokov’s ‘Pnin’, Colette, Baldwin, Mishima, Arabische kinderboekjes en gemiddeld één poëziebundel per jaar. Haar schaarse vrije tijd spendeert Miriam in zweterige concertzaaltjes, stille meditatieruimtes en het ‘krachthonk’ van de sportschool. Of aan de Bretonse kust.

CananDja’ananMarasligil (zij/die) (1979) komt uit een familie met een lange migratiegeschiedenis: vanuit de Balkans, Griekenland, de Krim, Kyrgyzstan en Syrië naar Turkije; vanuit Turkije naar Duitsland, Zwitserland en uiteindelijk België. Na studies Engelse en Spaanse Letteren in Brussel en Montreal en werkervaring bij het Brusselse BOZAR en de British Council in Amsterdam werkte zij als schrijver, vertaler en programmamaker voor o.a. Europalia Arts Festival in België, Free Word Centre in Londen en Read My World Festival in Amsterdam. Naast haar werk met SLAA blijft Canan schrijven, vertalen en kunst maken. Zij is ook bestuurslid van de Auteursbond.

Nora van Arkel (1992) kan inmiddels niet meer op twee handen tellen hoe vaak ze al een nieuwe oplossing heeft moeten verzinnen voor alle boeken in haar huis. Als ze niet leest, schrijft ze aan haar eerste roman en zorgt ze voor de bureauredactie van SLAA. Haar favoriete boek van 2020 was Girl, woman, other, maar ze leest alles van Paul Auster tot Stefan Zweig. Tijdens de eerste lockdown zette ze met drie anderen VIRUS op, een online verhalenbundel om te lezen in quarantaine. Ze studeerde Engelse literatuur in Amsterdam en Londen en volgde de Schrijversvakschool.

Marie van der Veen (1994) studeerde met veel plezier filosofie, maar begon de academische teksten meer en meer in te wisselen voor romans. Ze geloofde steeds minder in (objectieve) waarheden en verlangde meer naar menselijkheid, onvolmaaktheid, humor en ontroering. Deze menselijkheid kwam zij ook tegen in talloze banen in de horeca, de zorg en het onderwijs. Naast haar werk bij SLAA werkt zij nog altijd met veel plezier als kok, en naast romans verzamelt ze dan ook kookboeken. Boeken waar ze de afgelopen tijd enthousiast van werd: Heden ik (Renate Dorrestein), My year of rest and relaxation (Otessa Moshfegh), Terug naar Reims (Didier Eribon) en The undying (Anne Boyer).

Afra Kiezebrink (2001) is bezig met haar bachelor Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht, met een specialisatie in Literature in Conflict. Naast haar liefde voor literatuur (die te zien is aan haar overvolle boekenkast) houdt ze ook erg van design, films kijken en winkelen (met name in boekwinkels). Ze heeft niet één favoriete auteur, maar leest graag Engelse romans, het liefst historische. In haar vrije tijd doet ze aan ballet en yoga.