SLAA

SLAA

Babs’ Woordsalon #GEHEIMEN met o.a. Deniz Kuyper, Steff Geelen en Maxime Garcia Diaz

Babs’ Woordsalon #GEHEIMEN met o.a. Deniz Kuyper, Steff Geelen en Maxime Garcia Diaz

Maxime Garcia Diaz, Steff Geelen, Babs Gons, Mirte Hartland, Deniz Kuypers

wo 11 mei 2022
20:30
Tolhuistuin | Zonzij (Tuinzaal)
We houden heel wat voor elkaar verborgen; zelfs in de beste relaties liggen lijken in de kast en wordt er heel wat onder het tapijt geschoven. We houden ons het liefst stil over affaires, onze browsergeschiedenis, seksuele geaardheid, schulden, gênante ziektes, verslavingen en verlangens. Geheimen bij je dragen kan schadelijk en zwaar voor je mentale gezondheid zijn en leidt vaak tot schaamte, stress, paniek en nog veel meer. Maar zijn er ook geheimen die het best bewaard kunnen blijven? En hoe biecht je iets op wat je al lang bij je draagt? En waarom delen we onze geheimen soms makkelijker met de taxichauffeur of de kapper dan met mensen dichtbij ons?
 
Op 11 mei nodigen we de volgende artiesten in de Tolhuistuin uit om van hun hart geen moordkuil te maken en boekjes open te doen: Deniz Kuyper, Steff Geelen, Maxime Garcia Diaz, Jasmine Sendar en Cheyenne Toney & Guillano Herdigein.
In de muzikale woordrevue Babs’ Woordsalon komen performers uit verschillende nesten samen: van spoken word-artiesten en schrijvers tot songwriters en dichters. De gasten worden ontvangen door gastvrouw Babs Gons en muzikale host Mirte Hartland om het te hebben over het thema GEHEIMEN.

De regie van Babs’ Woordsalon ligt in handen van Mike van Wetten. Babs’ Woordsalon is een productie van de SLAA wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds en het Lirafonds.

   

 

Foto: Sharon Lehm

Deniz Kuypers schreef de veelgeprezen romans De atlas van overal, Het ruisen van de wereld en Dagen zonder Dulci. Daarnaast publiceert hij columns en essays in onder meer Tubantia en NRC. Hij woont sinds 2002 in San Francisco en schrijft veel over migratie, identiteit, Amerika en ouderschap.

Foto: Rosa Quist

Steff Geelen (1995) is schrijver, theatermaker en performer met een achtergrond in sociologie. Hun werk is beeldend, ritualistisch en interdisciplinair en onderzoekt vaak een of meerdere van de volgende thema’s: metamorfose, mythologie, verlangen, controleverlies en ontheemding. De personages in Steffs werk zijn vaak misfits, op zoek naar een plek waar ze niet langer uit de maat lopen. Steff is coach en maker bij Poetry Circle Nowhere en als vaste maker aangesloten bij Likeminds. In 2020 werd hen samen met veertien andere (internationale) kunstenaars geselecteerd voor de 3Package Deal, een talentontwikkelingsbeurs van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. In 2021 maakte hen twee voorstellingen; Ring Ding Ding een audiovisuele installatie over het leven van voorwerpen voor Over Het IJ festival en Mannish, een persoonlijk, filosofisch onderzoek naar de male gaze die in première ging tijdens het Amsterdam Fringe Festival. Hen schrijft poëzie, proza en essays en publiceerde eerder op Hard//Hoofd, De Optimist en in Kludger Hans. Steff zit in een ontwikkeltraject van Wintertuin.

Foto: Mateo Vega

Maxime Garcia Diaz (1993) studeerde Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam. In 2019 won ze het NK Poetry Slam. Haar werk is eerder gepubliceerd door De Internet Gids, Samplekanon, Yes The Void, Deus Ex Machina en De Optimist. In 2020 kwam haar chapbook Artificielle uit bij het label Marktcorruptie en werkte ze met andere jonge schrijvers aan de voorstelling Poetic Resistance. Haar bundel Het is warm in de hivemind kwam in juli 2021 uit bij De Bezige Bij. Garcia Diaz is Nederlands en Uruguayaans en woont in Amsterdam. Ze was te gast in de 61e aflevering van De Poëziepodcast.

Broer en zus Cheyenne Toney en Guillano Herdigein maken samen muziek op hun eigen manier. Ze nemen de luisteraar met hun zelfgeschreven muziek en Nederlandse teksten mee op een muzikale reis. Met hun muzikale genen zorgen de broer en zus ervoor dat er een energievolle interactie ontstaat met hun publiek. Zij komen uit een muzikale familie en al vanaf kleins af aan treden zij op.

Jasmine Sendar is actrice en werd geboren op Curaçao. Haar meest recente projecten zijn onder andere Expeditie Robinson 2022 en ‘Zomer in Frankrijk’ (hoofdrol, wordt opgenomen in oktober-november 2022). Ze is bekend om haar hoofdrol als detective Tara Dessel in de internationale thrillerserie ‘Grenslanders’ (2019) en haar rol als Denise Peters in de dramaserie ‘Dit zijn wij’, gebaseerd op NBC-hitserie ‘This is Us’ (2019). Haar meest memorabele hoofdrollen speelde ze in de populaire soapserie ‘Goudkust’ (1999-2000) en ‘Onderweg naar Morgen’ (2001-2009). Ze begon met acteren op de middelbare school, waar ze meedeed aan verschillende musicals, zoals ‘The Wiz’. In deze tijd won ze ook een aantal schoonheidswedstrijden en begon haar carrière als model. Jasmine is het meest bekend van haar werk in series en films, zoals ‘Volle Maan’ (2002) en Mindhunters (2004), maar ze werkt ook voor het theater: De Vagina Monologen (2014), De Overdracht (2017-2018) en haar one woman show Mooi Weer (2016-2017).

Foto: Jean van Lingen

Babs Gons is de vaste host van Babs’ Woordsalon. Ze is schrijver, performer en de stuwende kracht achter een flink aantal spoken word-initiatieven. Ze staat met haar werk op festivals, literaire programma’s, in musea, debatcentra en bibliotheken, draagt voor op radio en televisie en is vaste columnist van Het Parool. Haar bundel ‘Doe het toch maar’ kwam in mei 2021 uit.

Foto: Jean van Lingen

Mirte Hartland is singer-songdichter, musicerend woordkunstenaar, taalgoochelaar met gitaar. Door te jongleren met gezongen en gesproken woord, gitaar en zang onderzoekt ze waar muziek en poëzie elkaar versterken. Haar werk bestaat uit een zorgvuldig gecomponeerde collage van sferen en beelden met een melancholische ondertoon. Mirte schreef, maakte en speelde voorstellingen op het snijvlak van poëzie en muziek voor uiteenlopende podia en festivals als Oerol, Lowlands en De Parade. Sinds 2018 is zij huismuzikant van muzikale woordrevue Babs’ Woordsalon. Naast haar werk als podiumkunstenaar produceert zij muziek, poëzie en (audio)verhalen.