SLAA

SLAA

Gerson Main

Gerson Main

Gerson Main speelde voorheen in de bands van o.a. Typhoon, Dio, Akwasi en Sarah Jane, maar spreidde zijn vleugels. In 2015 behaalde hij een plek in de finale van talentenjacht De Beste Singer-songwriter van Nederland. Zijn poëtische teksten op dansbare ritmes sloegen aan. Na het programma bracht hij de single ‘Ik weet niet hoe uit’ dat onder een KPN spotje terechtkwam. In datzelfde jaar bracht hij ‘Deejay’ uit en stond hij op Noorderslag.

In 2016 bracht hij zijn debuutplaat ‘De Slechtste Singer-songwriter van Nederland’ uit. Daar volgde meteen een clubtour op door het hele land. Hij speelde ook op festivals waaronder Lowlands, Solar, Reggae Geel en het Oerol festival. Daarnaast speelde hij op wat meer intieme settings als de Parade, deed hij tv-/radio-optredens en een aantal campagnes.

In 2017 maakte en speelde hij zijn eerste muziekvoorstelling ‘Ga weg, maar blijf’. Deze voorstelling vertelt het verhaal van Nederland dat onder water stond, waardoor de mensen gedwongen werden te vluchten. Een deel daarvan kwam terecht in Suriname bij Gerson de strenge kampbewaarder die per ongeluk verliefd werd op een van de vluchtelingen. De voorstelling was met een knipoog naar de vluchtelingenproblematiek en kreeg vier sterren van de theaterkrant.

In de jaren daarna is Gerson naast optreden vooral gaan schrijven voor zichzelf en andere artiesten. Heeft diverse reclame-opdrachten gedaan voor onder andere Kampeerhal Roden, KVK, NS en de Olympische Spelen 2021. Momenteel is hij bezig met zijn tweede album die hij onder andere samen gaat maken met Freez, een theatervoorstelling en een dichtbundel.