SLAA

SLAA

Babs’ Woordsalon: Vrouwendag (alsnog)

Babs’ Woordsalon: Vrouwendag (alsnog)

Babs Gons, Mirte Hartland, Ester Naomi Perquin

wo 21 april 2021
Melkweg


Livestream: Babs’ Woordsalon vanuit de Melkweg

In de afgelopen weken zagen we in de media veel berichten over straatintimidatie en getuigenissen van vrouwen die…

Geplaatst door Babs’ Woordsalon op Dinsdag 30 maart 2021

 

In de afgelopen weken zagen we in de media veel berichten over straatintimidatie en getuigenissen van vrouwen die allerlei manieren hebben ontwikkeld om zich veilig te voelen op straat, zoals lopen met je sleutels tussen je vingers, je hakken verwisselen voor sneakers of een XL-hoodie aantrekken. Om nog niet eens te spreken over vrouwen die constant onderbroken worden in de politiek, dezelfde vrouwen die relatief veel meer online haatberichten moeten verduren dan mannen en het ene #metoo-schandaal na het andere dat weer opdook de laatste tijd. Tegelijkertijd zitten er meer vrouwen in de Tweede Kamer dan ooit, werken ze in een aantal musea met een vrouwenquotum en is Kamala Harris de eerste vrouwelijke vicepresident van Amerika.

We vieren een keer per jaar Internationale Vrouwendag, maar wat betekent dat? En valt er eigenlijk wel wat te vieren? Op 8 maart konden wij het podium niet op, maar we vinden deze dag te belangrijk om voorbij te laten gaan. Daarom, alsnog, een vrouwendagline-up met spoken word, poëzie, verhalen en muziek van onze gasten Dalilla Hermans, Gerda Havertong, Sjaan Flikweert, Ester Naomi Perquin en Aafke Romeijn. Op 21 april is Babs’ Woordsalon vanaf 20:30 live te zien vanuit de Melkweg, een avond gewijd aan het vrouw zijn in deze tijd. Babs Gons verwelkomt samen met muzikale host Mirte Hartland de gasten in Babs’ Woordsalon. De regie ligt in handen van Mike van Wetten.

Bekijk hier de livestream (beschikbaar tot 31 mei):De livestream van Babs’ Woordsalon is een coproductie met de SLAA en De Melkweg en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds en het Lirafonds.