SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Yentl van Stokkum

Daan Doesborgh, Yentl van Stokkum

De Poëziepodcast: Yentl van Stokkum

Daan Doesborgh, Yentl van Stokkum

 

In De Poëziepodcast bespreekt Daan Doesborgh samen met een dichter twee gedichten: één van die dichter zelf en één van iemand anders. Daan Doesborgh gaat tijdens de 62e aflevering van De Poëziepodcast in gesprek met Yentl van Stokkum over Frank O’Hara, gedichten waar verlangen uit spreekt en de schoonheid van identiteitsverlies. Luister De Poëziepodcast op SoundcloudiTunes of Spotify.

Yentl van Stokkum (1991) is toneelschrijver en dichter. Ze studeerde Writing for Performance aan de HKU en werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds. Ze zit momenteel in een ontwikkeltraject bij productiehuis De Nieuwe Oost | Wintertuin. Yentl droeg reeds voor op diverse podia, waaronder Dichters in de Prinsentuin en Lowlands. Haar teksten werden opgenomen in de bundel NYX: berichten uit de nacht (Uitgeverij Chaos) en ze schreef voor hard//hoofd. De door haar geschreven voorstelling Chimo zei Lila werd in 2019 genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Haar debuutbundel Ik zeg Emily kwam begin dit jaar uit bij Hollands Diep. In deze bundel bezoekt een dichter het graf van een door haar geliefde schrijver en keert bezeten terug.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.