SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Edward van de Vendel

Daan Doesborgh

De Poëziepodcast: Edward van de Vendel

Daan Doesborgh

 

In de nieuwe Poëziepodcast gaat Daan Doesborgh in gesprek met Poëziegeschenkauteur Edward van de Vendel over Alfred Kossmann, wat je in poëzie voor kinderen niet kan en in volwassenenpoëzie wel, en ruimte innemen in je eigen gedichten.

Van 25 tot en met 31 januari is het Poëzieweek, en krijg je bij aankoop van een bundel het Poëziegeschenk van Edward cadeau.

Vanaf 23 februari ligt Daans eigen bundel Moet het zo in de winkel! Dus mocht je denken, die Doesborgh heeft wel altijd een grote mond maar kan hij er ook wat van, ga dan naar je lokale boekhandel!

Edward van de Vendel (1964) is dichter en schrijver van kinder- en jeugdliteratuur. Hij heeft een omvangrijk oeuvre opgebouwd, bestaande uit meer dan tachtig kinder- en jeugdboeken: fictie, non-fictie, poëzie en prentenboeken. Zijn werk is met verschillende prijzen bekroond, waaronder twee keer de Woutertje Pieterse Prijs en vele Zilveren Griffels. Ook werd hij genomineerd voor internationale kinderboekprijzen zoals de Hans Christian Andersenprijs en de Astrid Lindgren Memorial Award en kreeg hij de Duitse Jugendliteraturprijs. Van de Vendel stond aan de basis van de Slash-reeks (bekende auteurs schrijven een boek gebaseerd op het leven van een bijzondere jongere), en zelf schreef hij De gelukvinder, samen met Anoush Elman (17), het verhaal van een jongen die met zijn gezin uit Afghanistan moest vluchten. Daarnaast is hij de initiatiefnemer van de imprint Querido Glow, waarin boeken worden uitgegeven met LHBTQIA+-personages. Hij schreef de interview- en dichtbundel Gloei (2020) om deze reeks mee te beginnen. In 2024 schreef hij het Poëziegeschenk “Kom nog even naar mij kijken straks”.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot. Zijn dichtbundel Moet het zo verschijnt op 23 februari bij Van Oorschot.