SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Bart Chabot

De Poëziepodcast: Bart Chabot

 

In de nieuwe Poëziepodcast gaat Daan Doesborgh in een horecasetting in gesprek met Bart Chabot over Nick Cave, Tom Waits, vooruit, ook een beetje over Bob Dylan, over geen genoegen nemen met de dood en het herschrijven van je eigen gedichten.

Bart Chabot (Den Haag, 1954) is dichter, schrijver en podiumdier. In 1981 debuteerde hij met de dichtbundel Popcorn. Chabot beleefde zijn literaire doorbraak naar het grote publiek met zijn vierdelige biografie over Herman Brood. In 2007 ontving hij de Johnny van Doornprijs voor de gesproken letteren.  In 2016 verscheen zijn tweede roman Easy Street. Maar Chabot begon zijn carrière als dichter en nog altijd is poëzie de vorm waar hij met grote regelmaat naar teruggrijpt. In 2018 verscheen een gloednieuwe poëziebundel: Hosanna dagen. Bart Chabot is co-auteur van het Boekenweekgeschenk 2024, Gezinsverpakking, en schreef voor dezelfde Boekenweek de poëziebundel Ooievaarsblues. In 2022 won Bart Chabot de laatste Jip Golsteijn Journalistiekprijs voor zijn interview met Golden Earring-zanger Barry Hay. Zijn werk werd bekroond met de Littéraire Witteprijs 2022.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot. Zijn dichtbundel Moet het zo verscheen in februari bij Van Oorschot.