SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Nisrine Mbarki

Daan Doesborgh, Nisrine Mbarki

De Poëziepodcast: Nisrine Mbarki

Daan Doesborgh, Nisrine Mbarki

 

Daan Doesborgh gaat in gesprek met Nisrine Mbarki in een volledig door bouwvakkers omsingeld Harry Mulisch Huis over Asmaa Azaizeh, schrijven in en over Gaza, meertalige literatuur en waarom je beter kan Googlen dan je uitgesloten voelen.

Luister De Poëziepodcast op Soundcloud, iTunes of Spotify.

Nisrine Mbarki (she/her) is een meertalige en veelzijdige schrijver, dichter, literair vertaler en programmamaker. Als literair vertaler vertaalt ze vrouwelijke, feministische stemmen en dichters uit het Arabisch en Engels naar het Nederlands. Haar literaire werk is genre-overstijgend, ze schrijft poëzie, korte verhalen en theaterteksten. Daarnaast werkt ze voor diverse internationale literatuurfestivals als programmamaker. In januari 2022 debuteerde ze met haar poëziebundel oeverloos bij uitgeverij Pluim, die werd genomineerd voor de C-Buddingh prijs en voor de Herman de Coninckprijs.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.

 

//Foto: Willemieke Kars