SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Robin Block

Daan Doesborgh

De Poëziepodcast: Robin Block

Daan Doesborgh

 

In de nieuwe Poëziepodcast gaat Daan Doesborgh in gesprek met Robin Block over Matthew Dickman, Ilya Kaminsky en het gedicht als een huis met een deurmat, waaruit je door de schoorsteen kan ontsnappen.

Robin Block (1980) is dichter, muzikant en performer, die zowel in Nederland als in Indonesië vele kunstwerken en voorstellingen op zijn naam heeft staan. Met zijn poëziefilm Manual for the Displaced won hij het Nederlands Poëziefilmfestival en diverse internationale prijzen. Van zijn hand verschenen onder andere de bundel Bestialen en het tweetalige In Between, Di Antara. In 2023 kwam zijn nieuwe dichtbundel Handleiding voor Ontheemden (Atlas Contact) uit, die werd bekroond met de Granate Poëzieprijs en de Herman de Coninckprijs voor Poëzie.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot. Zijn dichtbundel Moet het zo verschijnt op 23 februari bij Van Oorschot.