SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Sasja Janssen

Daan Doesborgh, Sasja Janssen

De Poëziepodcast: Sasja Janssen

Daan Doesborgh, Sasja Janssen

 

In de nieuwe Poëziepodcast gaat Daan Doesborgh in gesprek met Sasja Janssen over Chen Yuhong, of je een gedicht moet kunnen begrijpen en dat een dichter soms tot wel een jaar af moet kicken van een bundel.

Vanaf 22 februari ligt Daans bundel Moet het zo in de winkel, uitgebracht bij Van Oorschot. Dus mocht je je al 88 afleveringen lang afvragen of hij er zelf wel wat van kan, ren naar de boekhandel en oordeel zelf!

Foto: Bianca Sistermans

Sasja Janssen (1968) publiceerde twee romans en vijf dichtbundels, die bijzonder goed werden ontvangen. Haar recentste bundel, Virgula, werd voor vijf prijzen genomineerd en won de prestigieuze Awater Poëzieprijs. Haar eerdere bundel Ik trek mijn species aan werd vertaald in het Engels en Virgula verschijnt in een Engelse en een Spaanse vertaling. Janssen is docente schrijven en treedt op in binnen- en buitenland.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot. Zijn dichtbundel Moet het zo verschijnt op 23 februari bij Van Oorschot.