SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Ellen Deckwitz

Daan Doesborgh, Ellen Deckwitz

De Poëziepodcast: Ellen Deckwitz

Daan Doesborgh, Ellen Deckwitz

 

Daan Doesborgh gaat in gesprek met onze kersverse Stadsdichter Ellen Deckwitz over Catherine Pond, Anna Woodford, de inflatie van de taal en wanneer je weet of een gedicht voor jezelf of voor de wereld is.

Ellen Deckwitz (1982, Deventer) is sinds ze haar entree in de letteren maakte niet te stuiten: de afgelopen jaren verschenen prijswinnende bundels (onder meer De steen vreest mij, C. Buddingh-prijs 2012), boeken over schrijven (het alom geprezen Zo word je een geweldige dichter) en de bestseller Olijven moet je leren lezen. Daarnaast presenteert ze geregeld poetry slams, won er zelf ontelbare, haalde de finale van De slimste mens, trekt de wereld over om nieuwe poëzie te ontdekken, maakt theater en schrijft daarnaast wekelijkse columns in zowel NRC Handelsblad als De Morgen. In 2022 verscheen de omnibus Eerste hulp bij poëzie. Ze won in 2021 De Johnny, de oeuvreprijs voor podiumpoëzie. Vanaf 31 januari 2024 is Ellen Deckwitz Stadsdichter van Amsterdam.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot. Zijn dichtbundel Moet het zo verschijnt op 23 februari bij Van Oorschot.

//Foto: Bianca Sistermans