SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Joke van Leeuwen

Daan Doesborgh, Joke van Leeuwen

De Poëziepodcast: Joke van Leeuwen

Daan Doesborgh, Joke van Leeuwen

In een nieuwe Poëziepodcast spreekt Daan Doesborgh met dichter Joke van Leeuwen. Joke leest het gedicht De laatste wereldvrede van Leo Vroman en delen van het gedicht Levenslust van haarzelf.

Luister De Poëziepodcast op Soundcloud, Itunes of Spotify.

Joke van Leeuwen schrijft romans, poëzie en kinderboeken, ze tekent en treedt op. Haar werk is veelvuldig vertaald en bekroond. Haar laatste romans zijn Feest van het begin (AKO Literatuurprijs 2013), De onervarenen (shortlist Librisprijs 2015) en Hier (longlist Bookspotprijs en Librisprijs, door diverse boekwinkels gekozen in top drie of als boek van het jaar 2018) De laatste uitgaven voor kinderen en andere mensen: Toen ik (Zilveren Griffel 2018), Nu is later vroeger (een boek over de tijd), en een herdruk van de klassieker Deesje. In december 2018 verscheen Niet met de wattman spreken, een autobiografisch  geschenkboekje van de Vlaamse onafhankelijke boekhandels. In 2019 verscheen Hee daar mijn twee voeten (nieuwe versjes) en het lange gedicht voor volwassenen Levenslust, een gedicht.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.