SLAA

SLAA

Maartje Wortel

Maartje Wortel

Maartje Wortel (Eemnes, 26 oktober 1982) is een Nederlandse schrijfster.

Na de middelbare school ‘Laar en Berg’ in Laren bezochte ze korte tijd de Academie voor Journalistiek in Tilburg. In het er op volgende schooljaar volgde ze de opleiding Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam.

Ze publiceerde korte verhalen in de literaire tijdschriften Passionate Magazine, De Brakke Hond en De Gids. Haar columns verschenen in NRC Next en Trouw. Maartje Wortel debuteerde in 2009 met de verhalenbundel Dit is jouw huis bij De Bezige Bij. In 2011 verscheen haar eerste roman Half Mens, waarvoor zij genomineerd werd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs.

In 2014 verscheen eveneens bij de Bezige Bij het goed onthaalde IJstijd. In 2015 kwam bij de opstartende uitgeverij Das Mag de verhalenbundel Er moet iets gebeuren uit. Er volgen naast goede recensies ook nominaties voor de Fintro Literatuurprijs en de ECI Literatuurprijs.

Ze was te gast in de eerste aflevering van Voor de liefste. In Voor de liefste reageren vijf schrijvers op een liefdesverhaal uit de Russische literatuur.

 

// Foto: Keke Keukelaar