SLAA

SLAA

De Dagdelen/Op de Schans bij It’s Good To Be Back (ITGWO)

De Dagdelen/Op de Schans bij It’s Good To Be Back (ITGWO)

Alma Mathijsen, Maartje Wortel

zo 8 mei 2022
11.30
Tolhuistuin

Into The Great Wide Open organiseert It’s Good To Be Back: een presentatie van wat er zoal gebeurde op muzikaal en creatief front terwijl de wereld stil leek te staan. Een viering van wat weer mag. En een oefening of we het nog kunnen met z’n allen. De roestige plekjes wegschuren en de scharnieren smeren, zo je wilt. Zondag 8 mei gaat het gebeuren, in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Verwacht muziek, poëzie, kunst en kolder voor kinderen. En publiek, eindelijk weer publiek.

Dat er weinig openbaar kon plaatsvinden tijdens de pandemie betekent niet dat de creativiteit stagneerde. Het gebrek aan optredens en publiek leidde tot nieuwe artistieke impulsen. Into The Great Wide Open stuurde artiesten, muzikanten, schrijvers en kunstenaars naar Vlieland, op makerskamp. Daarvan vonden er al zes plaats, en de eerste resultaten van de verblijven vol rust, ruimte en artistieke vrijheid die het eiland de makers bood druppelen inmiddels naar buiten. Dat geldt ook voor de creatieve output van de makers die een half jaar lang De Basisbeurs ontvingen, mede dankzij steun van het publiek.

Een aantal van deze makers zal hun nieuwe werk – soms voor het eerst aan toeschouwers – presenteren tijdens It’s Good To Be Back. Daarnaast is er ruimte voor actuele kunst, en kinderen kunnen naar hartelust ravotten.

Gesproken Woord

Op de Schans

Dertien schrijvers en muzikanten reisden vorig jaar april af naar Vlieland. Een week lang lieten zij zich meevoeren door het ritme van de dag met als vertrekpunt de Vlielandse nacht, ochtend, middag en avond. Het resultaat is De Dagdelen: een vierdelige audioserie die aanvoelt als een dichtbundel. Schrijvers Maartje Wortel en Alma Mathijsen dragen vandaag voor uit werk dat ze op Vlieland verzamelden. Kim David Bots gaat de voordracht muzikaal omlijsten.

Opbrengst voor Oekraïne

De dag is vrij toegankelijk, maar we vragen je een donatie te doen. De verdiensten gaan volledig naar het SkateCafe Fonds. Vanuit het SkateCafe in Amsterdam Noord rijden meerdere malen per week bussen naar de Pools/Oekraïense-grens: heen met hulpgoederen, terug met ontheemden. Dat kost geld. De opbrengst van deze middag maakt dat mede mogelijk.

Let op: er zijn geen kaarten meer in de voorverkoop te reserveren, maar aan de deur is nog vrije entree mogelijk op de dag zelf (zolang de capaciteit het toelaat).