SLAA

SLAA

UITVERKOCHT: Op de Schans met o.a. Hengameh Yaghoobifarah en Maartje Wortel

UITVERKOCHT: Op de Schans met o.a. Hengameh Yaghoobifarah en Maartje Wortel

Hengameh Yaghoobifarah, Alma Mathijsen, Maartje Wortel

vr 6 mei 2022
deuren open 20:00, aanvang 20.15
Oudeschans 15 // 1011 KW Amsterdam

Eens in de zoveel maanden staan gevestigd schrijvers naast jong talent tijdens Op de Schans. In de huiskamer van ontwerper Bonne Reijn vindt een literaire explosie plaats, gepresenteerd door Alma Mathijsen.

Op de Schans is een literaire avond met een open mic midden in Amsterdam. In de huiskamer van ontwerper en ondernemer Bonne Reijn lezen schrijvers en artiesten voor of proberen iets nieuws uit. Daarnaast kan iedereen meedoen aan de open mic door zich op de avond zelf aan te melden. Spoken word, poëzie, proza of essay: alle tekst is welkom! Aanmelden is simpel: schrijf je in op de avond zelf. First come, first serve. Iedere deelnemer aan de open mic krijgt 3 minuten, dus neem iets mee dat kort maar krachtig is.

Op 6 mei kun je in ieder geval genieten van optredens van Hengameh Yaghoobifarah, Maartje Wortel, Ray Fuego en muziek door Boeman.

Locatie: Oudeschans 15 // 1011 KW Amsterdam
Deuren open: 20.00
Aanvang: 20.15

Op de Schans is het huisfeest waar al je favoriete schrijvers en artiesten rondlopen. Bij eerdere edities spitte Ray Fuego poëzie, las Connie Palmen voor, testte Pepijn Lanen de eerste versie van zijn volgende boek uit en droeg Anton Dautzenberg voor uit notities die nog maar net zijn opgedroogd. Wat in ieder geval iedere keer vaststaat: bier is 1 euro, er worden plaatjes gedraaid en iedereen kan meedoen aan de open mic.

Foto: Tarek Mohamed Mawad

Hengameh Yaghoobifarah (Kiel, 1991) is een in Berlijn gevestigde journalist en schrijver. Hengameh schrijft veelgelezen columns voor het Duitse dagblad Die Tageszeitung en is redacteur bij het queer feministische Missy Magazine. Hun debuutroman werd een bestseller in eigen land.

Foto: Tom van Huisstede

Maartje Wortel (1982) werd geboren in Eemnes. Ze werd van de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze te veel verzon. Inmiddels is ze als schrijver uitgegroeid tot een van de kenmerkendste van haar generatie. Voor haar debuut Dit is jouw huis ontving ze de Anton Wachterprijs, haar roman IJstijd, verschenen in 2014, werd onderscheiden met de BNG Literatuurprijs. In 2019 verscheen Dennie is een star, dat op veel lof onthaald werd.

Een boeman is een mythisch wezen. Er bestaat geen vast beeld van hoe het wezen er precies uitziet. Een boeman kan van gedaante veranderen, meestal de gedaante waar de persoon die het tegenkomt het meest bang voor is.

Boeman is een band uit Amsterdam, bestaande uit Camiel Muiser en Guus Kaandorp. Van februari tot en met mei 2021 nemen ze in de onbenutte uren van een foleystudio hun debuutalbum 1 / 2 op. Muiser is in het dagelijks leven sound designer en muzikant. Kaandorp is een beeldend kunstenaar die vooral werkt met fotografie en film.  Gaandeweg het proces wordt 1 / 2  een soundtrack voor een imaginaire film, geïnspireerd op een even denkbeeldige eenentwintigste-eeuwse vertaling van Ry Cooders Paris, Texas door Yo La Tengo en leden van Tortoise. Met field recordings als vertrekpunt neemt Boeman een reeks geïmproviseerde composities op. Tien vinden hun weg naar 1 / 2 en verschijnen in maart 2022 op CD, vergezeld door foto’s van de Welshe fotograaf Ian Yetke.