SLAA

SLAA

De ontmoeting 1: Maartje Wortel – Oorzaken Festival 2023

Maartje Wortel

De ontmoeting 1: Maartje Wortel – Oorzaken Festival 2023

Maartje Wortel

 

Een vluchtige ontmoeting die ontaardt in verwarring, een alledaags gesprek dat tot een grote liefde leidt, een woordenwisseling die in vriendschap eindigt: onze levens worden verbonden door ontmoetingen.

Op 4 juni 2023 stond SLAA op Oorzaken Internationaal Podcastfestival met De ontmoeting. Maartje Wortel, Lauranne van Grinsven, Gijs Wilbrink en Martin Rombouts vertelden over een ontmoeting in de vorm van een estafetteverhaal. In deze aflevering hoor je het eerste deel van het vierdelige estafetteverhaal, live opgenomen tijdens Oorzaken Festival in De Brakke Grond. Maartje Wortel leest haar verhaal “Wild hart” voor. Componist en muzikant Erik Buschmann voorziet het verhaal live van muziek en geluid.

Audioproductie: Bram Kniest

Fotografie: Maarten Nauw

Maartje Wortel (Eemnes, 26 oktober 1982) is een Nederlandse schrijfster. Ze publiceerde korte verhalen in de literaire tijdschriften Passionate Magazine, De Brakke Hond en De Gids. Haar columns verschenen in NRC Next en Trouw. Maartje Wortel debuteerde in 2009 met de verhalenbundel Dit is jouw huis bij De Bezige Bij. In 2011 verscheen haar eerste roman Half Mens, waarvoor zij genomineerd werd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In 2014 verscheen eveneens bij de Bezige Bij het goed onthaalde IJstijd. In 2015 kwam bij de opstartende uitgeverij Das Mag de verhalenbundel Er moet iets gebeuren uit. Er volgen naast goede recensies ook nominaties voor de Fintro Literatuurprijs en de ECI Literatuurprijs.