SLAA

SLAA

Theater Na de Dam: Ik ben hier (audio)

Theater Na de Dam: Ik ben hier (audio)

Op 4 mei proberen we ons jaarlijks een voorstelling te maken van hoe het is om in onvrijheid te leven. In het kader van 75 jaar vrijheid en Theater na de Dam maken SLAA en Podium Mozaïek de audiovoordracht Ik ben hier.

Hoe is het om je familie en vrienden achter te laten en misschien wel nooit meer terug te keren naar je moederland? Theaterschrijver Marije Uijtdehaage schreef ter gelegenheid van deze dag een prachtige monoloog gebaseerd op het verhaal van Modar: muzikant en woonachtig in Amsterdam. Modar vluchtte in 2012 uit Syrië naar Egypte en reisde vanuit daar naar Nederland zijn grote liefde achterna. In deze monoloog, door acteur George Tobal opgevoerd, vertelt hij over het verlaten van je moederland en over hoe het is om alles wat je meedraagt in te zetten in een ander land.

Deze productie is gemaakt door SLAA en Podium Mozaïek.

/

Marije Uijtdehaage schrijft zintuigelijke, fantasierijke teksten voor zowel jeugd als volwassenen. Met haar teksten opent zij kijkluikjes en toont dat wat je normaal niet ziet. Zij ziet de schoonheid in dagelijkse voorwerpen en gesprekken waar anderen aan voorbij lopen. Haar teksten zitten dicht op de huid. Marije schreef en maakte bij o.a. 2 Turven Hoog, Compagny Squeezz, Hollandse Nieuwe, Stichting Theaterstraat, Noorderwoord, Danstheater Aya, zowel op locatie als in de theaterzaal.

George Tobal is acteur, regisseur, theatermaker en docent. Naast de theatervoorstellingen met Eran Ben-Michaël (‘George & Eran’), is hij bekend van verschillende tv-series en films, waaronder Noordzuid, Com vs Killer en Project Orpheus. Voor zijn rol in de film Jungle ontving hij een Gouden Kalf.