SLAA

SLAA

Crowdfunding – Steun de J.M.A. Biesheuvelprijs

Crowdfunding – Steun de J.M.A. Biesheuvelprijs

http://vimeo.com/115265272

Wat?
De J.M.A. Biesheuvelprijs is een nieuw opgerichte jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel geschreven in de Nederlandse taal. De prijs is vernoemd naar een van de grootmeesters van het genre.

Waarom?
Waar er in Nederland talloze gerenommeerde prijzen bestaan voor romans, non-fictie, poëzie, thrillers et cetera, ontbrak het ons tot op heden aan een prijs voor de beste verhalenbundel. Om het korte verhaal de status te geven die het verdient en vooral om te laten zien dat het een volwaardig, prachtig genre is, is er nu ook de J.M.A. Biesheuvelprijs.

Wat gebeurt er met mijn donatie?
Omdat alle betrokkenen uit liefde voor het korte verhaal op vrijwillige basis meewerken aan dit project, gaat het gehele bedrag (minus noodzakelijke onkosten) dat wordt verzameld via deze crowdfundingcampagne rechtstreeks naar het prijzengeld. Zodoende draag je op directe en concrete wijze bij aan het vieren en voortbestaan van een literair genre.

En wat krijg ik ervoor terug?
Boven alles onze eeuwige dank. Op de projectpagina bij Voordekunst vind je echter ook enkele concrete vergoedingen. Zo krijg je bij een donatie van 25 euro of meer een bibliofiel boekje met een verhaal van J.M.A. Biesheuvel, speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd en gratis beschikbaar gesteld door Avalon Pers. Maar we willen benadrukken dat elke donatie, hoe klein ook, heel welkom is.

Wanneer is de uitreiking?
De eerste J.M.A. Biesheuvelprijs wordt op 14 februari 2015 uitgereikt. Dan begint ook landelijk De Week van het Korte Verhaal.

Wie?
De J.M.A. Biesheuvelprijs is een initiatief van redacteur Irwan Droog, criticus bij NRC Handelsblad Arjen Fortuin, SLAA-directeur Daphne de Heer, redacteur en producent Esther Kuijper, schrijver Roos van Rijswijk en boekverkoper Edith Vroon. Zij worden ondersteund door de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam. De jury van de eerste J.M.A. Biesheuvelprijs bestaat uit Fortuin, Kuijper, Van Rijswijk, Vroon en Maarten Moll, criticus bij Het Parool.


Doneren doet u hier!