SLAA

SLAA

ELMA #1: Niña Weijers

ELMA #1: Niña Weijers

In het audiofeuilleton ELMA werkten vier schrijvers samen aan het verhaal over Elma Piepot, auteur van een everseller genaamd ‘Gelukkige scherven: liefde na de breuk’. Elma’s uitspraken circuleren online als inspirational quotes, ze geeft succesvolle TED-talks en Netflix ‘wil iéts’ met haar. Maar Elma draagt ook een geheim met zich mee. De eerste aflevering van ELMA werd geschreven door Niña Weijers.

Niña Weijers schrijft voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids. In 2014 verscheen haar veelgeprezen debuutroman De consequenties, die o.a. de Anton Wachterprijs won, en de shortlist van de Libris Literatuurprijs haalde. In 2019 verscheen haar tweede roman, Kamers Antikamers, die werd genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs.

ELMA is ingesproken door Titia Hoogendoorn. Titia is actrice, videomaker, illustrator en instagrammer. Ze maakt samen met Daniël van der Poppe de podcast Polititia, waarin allerlei onduidelijke politieke structuren helder en ook nog eens lekker luchtig worden uitgelegd.

De muziek is gemaakt door Someone en de audioproductie is in handen van Dennis Gaens. Illustratie: Sioejeng Tsao.