SLAA

SLAA

ELMA #4: Nicole Kaandorp

ELMA #4: Nicole Kaandorp

In het audiofeuilleton ELMA werkten vier schrijvers samen aan het verhaal over Elma Piepot, auteur van een everseller genaamd ‘Gelukkige scherven: liefde na de breuk’. Elma’s uitspraken circuleren online als inspirational quotes, ze geeft succesvolle TED-talks en Netflix ‘wil iéts’ met haar. Maar Elma draagt ook een geheim met zich mee. De vierde en laatste aflevering van ELMA werd geschreven door Nicole Kaandorp.
De chateaubriand was inderdaad goed gelukt, sappig en mals, veel peper. Eén stuk vlees, speciaal om te delen. Elma kauwde langzaam en dacht aan de fotograaf, die nu al wel in het bushokje zou staan. Het ging lukken.
Luister hier naar deel 1 van ELMA, geschreven door Niña Weijers.
Luister hier naar deel 2 van ELMA, geschreven door Sofie Lakmaker.
Luister hier naar deel 3 van ELMA, geschreven door Jante Wortel.
Nicole Kaandorp is schrijfster van voornamelijk korte verhalen. In 2019 won ze De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd met het verhaal ‘Linnen’. Naast fictie schrijft ze ook essays. Haar essay ‘Ik had eens twee meisjes’ was genomineerd voor de Joost Zwagerman-essayprijs in 2018.

ELMA is ingesproken door Titia Hoogendoorn. Titia is actrice, videomaker, illustrator en instagrammer. Ze maakt samen met Daniël van der Poppe de podcast Polititia, waarin allerlei onduidelijke politieke structuren helder en ook nog eens lekker luchtig worden uitgelegd.

De muziek is gemaakt door Someone en de audioproductie is in handen van Dennis Gaens. Illustratie: Sioejeng Tsao.