SLAA

SLAA

ELMA #3: Jante Wortel

ELMA #3: Jante Wortel

In het audiofeuilleton ELMA werkten vier schrijvers samen aan het verhaal over Elma Piepot, auteur van een everseller genaamd ‘Gelukkige scherven: liefde na de breuk’. Elma’s uitspraken circuleren online als inspirational quotes, ze geeft succesvolle TED-talks en Netflix ‘wil iéts’ met haar. Maar Elma draagt ook een geheim met zich mee. De derde aflevering van ELMA werd geschreven door Jante Wortel.
‘Het vereiste een aantal dagen van volledige voorbereiding. Elma hield zich nergens anders meer mee bezig, ze had focus nodig, hetzelfde soort koortsachtige hyperfocus dat ze nog kende van de periode waarin ze Gelukkige scherven: liefde na de breuk schreef. Ze stond op met een bijna kinderlijk enthousiasme, de opgewondenheid van iemand die leeft met een vooruitzicht, met een doel voor ogen, iets waar al het andere voor zal moeten wijken.’
Jante Wortel studeerde in 2017 af aan Creative Writing met de novelle Als de vogel door het glas vliegt en werd daarna geselecteerd voor Arnhemse Nieuwe en het Slow Writing Lab. Jante werkt aan haar debuut roman die bij uitgeverij Das Mag zal verschijnen.
Luister hier naar deel 1 van ELMA, geschreven door Niña Weijers.
Luister hier naar deel 2 van ELMA, geschreven door Sofie Lakmaker.

ELMA is ingesproken door Titia Hoogendoorn. Titia is actrice, videomaker, illustrator en instagrammer. Ze maakt samen met Daniël van der Poppe de podcast Polititia, waarin allerlei onduidelijke politieke structuren helder en ook nog eens lekker luchtig worden uitgelegd.

De muziek is gemaakt door Someone en de audioproductie is in handen van Dennis Gaens. Illustratie: Sioejeng Tsao.