SLAA

SLAA

Castduinen: Hans Sibbel / Lebbis

Maarten Westerveen

Castduinen: Hans Sibbel / Lebbis

Maarten Westerveen

In aflevering vijftien van podcast Castduinen is Maarten Westerveen thuis bij cabaretier Hans Sibbel, inderdaad Lebbis van Lebbis & Jansen. Luister via Soundcloud, iTunes of Stitcher.

Hans Sibbel kent u Van Lebbis & Jansen, u weet wel: het hyperkinetische duo dat eind jaren tachtig doorbrak met o.m. een klinkende overwinning op het Leids Cabaret Festival en een hele reeks succesvolle voorstellingen en eindejaarsconférences. Sinds een aantal seizoenen heeft Hans Sibbel (1958) evenwel zijn maatje Dolf vaarwel gezegd en staat hij solo op het podium, met alleen maar meer en meer succes. Dat heeft zeker te maken met de schijnbaar onverwoestbare energie waarmee hij het podium bestormt en zijn publiek op de knieën dwingt. Tegen een moordend tempo spuit hij even geëngageerde als onweerstaanbaar geestige verhalen die in niets verraden dat Sibbel ooit voorbestemd was om een geestdodend leven als econoom te leiden. Het mag dan ook niet verbazen dat hij in 2011 de Poelifnario voor het beste cabaretprogramma van dat seizoen won met Branding. Zijn daaropvolgende show De Paardenpoetser werd ook voor deze prijs genomineerd. In 2018 tourt Hans verder met zijn nieuwste show de Bovengrens.

Tijdens Castduinen grasduinen we door de boekenkast en levens van schrijvers, kunstenaars en andere lezers. Castduinen wordt gemaakt door Maarten Westerveen (redacteur Echt Gebeurd) en SLAA en is onderdeel van SLAAcast.

Boeken door Hans genoemd:

Russel Shorto – Amsterdam
Geert Mak – Een kleine geschiedenis van Amsterdam
Michael Pye – Aan de rand van de wereld
Etgar Keret – Zeven vette jaren
Trevor Noah – Kleurenblind
Mark Twain The Adventures of Huckleberry Finn
Sam Kean – The Disapearing Spoon
Hugh Laurie The Gun Seller
Bill Hicks – Love All the People
Stephen King – Over leven en schrijven
Doug Stanhope – Digging up Mother: a Love Story
Thomas Sedlacek De economie van goed en kwaad
Yuval Noah Harari – Sapiens
Shalom Auslander – The Foreskin Lament
Hans Rosling – Feitenkennis
Richard Feynman – Surely You’re Joking Mister Feynman?
Richard Feynman – What Do You Care What Other People Think?