SLAA

SLAA

Castduinen: Paulien Cornelisse

Maarten Westerveen

Castduinen: Paulien Cornelisse

Maarten Westerveen

In aflevering zeventien van podcast Castduinen is Maarten Westerveen thuis bij schrijver en programmamaker Paulien Cornelisse. Luister via Soundcloud, iTunes of Stitcher

Tijdens Castduinen grasduinen we door de boekenkast en levens van schrijvers, kunstenaars en andere lezers. Castduinen wordt gemaakt door Maarten Westerveen (redacteur Echt Gebeurd) en SLAA en is onderdeel van SLAAcast.

Boeken en schrijvers door Paulien genoemd:

Sarah Waters – Tipping the Velvet
Banana Yoshimoto – Kitchen
Femke Halsema – Pluche
Tonke Dracht – Brief voor de koning
Simon Carmiggelt
Karel van het Reve – Uren met Henk Broekhuis
Renate Rubinstein
Bob den Uyl
David Sedaris – Naked
Norah Ephron – Essays
Het Verdwenen Plakboek
Nick Hornby – More baths, less talking
Sarah Bakewell – How to Live: A Life of Montaigne in One Question and Twenty Attempts at an Answer
Eric Kästner – De vliegende klas
JJ Voskuil – Het Bureau
Tonke Dracht – Ogen van tijgers
Chaim Potok
Phillip Roth – Portnoy’s Complaint

Paulien Cornelisse (1976) schreef de bestseller ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, over modern taalgebruik, in 2012 opgevolgd door ‘En dan nog iets’. Ze is columnist, eerst voor NRC en sinds dit jaar voor de Volkskrant. Elke derde zondag in de maand organiseert ze samen met cabaretier Micha Wertheim het verhalenprogramma Echt Gebeurd in comedyclub Toomler.

Eind 2010 won Paulien solo ‘De Neerlands Hoop’, een prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. In 2016 kwam haar eerste fictieboek uit: ‘De verwarde cavia’. (Lees hier meer over het boek). Vanaf augustus 2018 schrijft ze, afwisselend met Sander Donkers, een column schrijven op de voorpagina van De Volkskrant. In oktober 2018 kwam haar nieuwste boek ‘Taal voor de leuk’.

Foto Paulien © Tessa Posthuma de Boer