SLAA

SLAA

Bijlmer Schrijft! 2019

Bijlmer Schrijft! 2019

Doe mee aan verhalenwedstrijd BIJLMER SCHRIJFT!

Schrijvers, dichters en spoken word-artiesten in spé opgelet! De derde editie van Bijlmer Schrijft! – dé literatuurprijs voor jongeren van 16 tot en met 21 jaar –  gaat van start. Iedereen die poëzie, korte verhalen, spoken word of alles daar tussenin schrijft kan nu zijn werk inzenden en meedingen naar de hoofdprijs: een masterclass van de Schrijversacademie.

Laten we het er maar niet over hebben
Het thema van Bijlmer Schrijft! Is dit jaar Laten we het er maar niet over hebben, naar de debuutbundel van dichter en rapper Akwasi. Soms is het makkelijker om het ergens niet over te hebben. Pijnlijke gebeurtenissen of geheimen houden we liever voor ons. Er zijn veel onderwerpen waar we zelf niet graag over praten of waarvan de maatschappij niet wil dat we erover praten: familiekwesties, seksuele geaardheid, geloofsovertuigingen, dromen, angsten of achtergrond. Vaak spreken we onze gedachtes niet uit en kunnen we het niet hebben waar we het eigenlijk wél over willen hebben. Waarom eigenlijk? Is het beter om ergens niet over te praten? Om bepaalde dingen maar voor jezelf te houden? Of moet alles bespreekbaar zijn?

Denk jij dat je het in je hebt om een adembenemend, spannend of ontroerend verhaal te schrijven? Klim dan snel in de pen en doe mee aan deze schrijfwedstrijd!

Wij willen het met de deelnemers even hebben over de spelregels

  • Je tekst mag niet langer zijn dan 500 woorden.
  • Het mag fictie zijn, helemaal bedacht dus, of non-fictie, waargebeurd.
  • Het mag gaan over jezelf of over anderen.
  • Het mag in verhaalvorm, poëzie of spoken word geschreven zijn.
  • Teksten inzenden voor 7 april 2019 naar bijlmerschrijft@schoolderpoezie.nl

Een vakjury beoordeelt alle inzendingen en maakt een eerste selectie. Deze selectie wordt uitgenodigd voor masterclasses in het Bijlmer Parktheater. De drie beste schrijvers/dichters/rappers mogen optreden tijdens Bijlmer Boekt! op 14 mei. Ook worden hun verhalen gepubliceerd op de website van SLAA en de School der Poëzie.

De bekendmaking van de Bijlmer Schrijft! Literatuurprijs 2019 vindt plaats op 14 mei, tijdens Bijlmer Boekt! in het Bijlmer Parktheater.

Bijlmer Schrijft! is een initiatief van Bijlmer Boekt!, de succesvolle literaire variétéshow in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam-Zuidoost. Bijlmer Boekt! is een initiatief van het Bijlmer Parktheater, de SLAA en Christine Otten. Bijlmer Schrijft! wordt georganiseerd door deze partijen in samenwerking met School der Poëzie.