SLAA

SLAA

BIJLMER SCHRIJFT! 2020

BIJLMER SCHRIJFT! 2020

Schrijf jij gedichten, proza, raps, spoken-word of alles daar tussenin en droom je van optreden voor een volle theaterzaal? Doe dan mee aan Bijlmer Schrijft!, dé schrijfwedstrijd voor jongeren.

Iedereen tussen de 16 en 21 jaar kan meedoen. Deelnemers dingen mee naar de hoofdprijs: een optreden tijdens Bijlmer Boekt! in het Bijlmer Parktheater. Stuur je inzending voor 6 april naar bijlmerschrijft@schoolderpoezie.nl

Vrijheid
Het thema van Bijlmer Schrijft! is dit jaar vrijheid. Vrijheid betekent niet voor iedereen hetzelfde. Hoe vrij ben jij? Wat betekent vrijheid voor jou? Voel je je vrij? Of juist eerder het tegenovergestelde? Ervaar je vrijheid als vanzelfsprekend? Of juist niet? Waar houdt de vrijheid van een ander op?

Denk jij dat je het in je hebt om een adembenemend, spannend of ontroerend verhaal te schrijven? Klim dan snel in de pen en doe mee aan deze schrijfwedstrijd!

Spelregels
Bijlmer Schrijft! wil de vrijheid van de schrijvende deelnemers niet te veel beperken. Er gelden een paar simpele spelregels:

  • Je tekst mag niet langer zijn dan 500 woorden.
  • Het mag fictie zijn, helemaal bedacht dus, of non-fictie, waargebeurd.
  • Het mag gaan over jezelf of over anderen.
  • Het mag in verhaalvorm, poëzie, rap of spoken word geschreven zijn.
  • Teksten inzenden vóór 6 april 2020 naar bijlmerschrijft@schoolderpoezie.nl

Een vakjury beoordeelt alle inzendingen en maakt een eerste selectie. Deze selectie wordt uitgenodigd voor masterclasses in het Bijlmer Parktheater. De drie beste schrijvers/dichters/rappers mogen optreden tijdens Bijlmer Boekt! op 12 mei in het Bijlmer Parktheater. Ook worden hun verhalen gepubliceerd op de websites van SLAA en de School der Poëzie.

Bijlmer Schrijft! is een initiatief van Bijlmer Boekt!, de succesvolle literaire variétéshow in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam-Zuidoost. Bijlmer Boekt! is een initiatief van het Bijlmer Parktheater, de SLAA en Christine Otten. Bijlmer Schrijft! wordt georganiseerd door deze partijen in samenwerking met School der Poëzie.