SLAA

SLAA

Elisa, Vani en Violet winnen Bijlmer Schrijft! 2019

Elisa, Vani en Violet winnen Bijlmer Schrijft! 2019

Elisa Lo-A-Njoe, Vani Bhatia en Violet zijn de winnaars van Bijlmer Schrijft! 2019, de schrijfwedstrijd voor jongeren.

Dat maakte de vakjury bekend tijdens de literaire variétéshow Bijlmer Boekt! in het Bijlmer Parktheater op 14 mei. Zij krijgen dan ook alle drie de volgende prijzen: de dichtbundel Laten we het er maar niet over hebben van Akwasi, twee tickets voor de Schrijversdag van de Schrijversacademie en een schrijfworkshop. De verhalen zijn op de websites van de SLAA en School der Poëzie te lezen.

Prijswinnende teksten

De teksten van Elisa, Vani en Violet zijn door een vakjury uit tientallen inzendingen als beste gekozen.

Het korte verhaal Mama heeft altijd gelijk, geschreven door Vani, omschrijft de gebeurtenis van een winkeldiefstal. Uit het juryrapport:

Vani weet de belevingswereld van de hoofdpersoon knap te omschrijven, zonder alles meteen weg te geven. Je wordt als lezer helemaal meegenomen in de emoties van de dief en in hoe het zover is gekomen.

De spoken word-tekst Liefde is een thuis hebben in iemands’ hart is geschreven door Elisa. Uit het juryrapport:

Elisa heeft laten zien dat ze een goed gevoel voor taal en ritme heeft, en weet de metafoor die ze heeft gekozen om haar gevoelens te omschrijven tot het uiterste te benutten.

Laten we het er maar niet over hebben, een kort verhaal geschreven door Violet, gaat over een jonge vrouw die aan haar ouders vertelt dat ze op vrouwen valt. Uit het juryrapport:

Violet heeft knap gebruik gemaakt van een flashback om de lezer het verhaal in te trekken. Het thema is een belangrijk, actueel onderwerp en we vinden het bijzonder om te zien hoeveel inspirerende verhalen er dit jaar over dit thema tussen de inzendingen zaten. Vooral dat van Violet was indringend en invoelbaar.

Alle teksten zijn binnenkort op onze website te lezen.

//

Bijlmer Schrijft! is de literatuurprijs voor jongeren van 16 tot en met 21 jaar. Het thema van de derde editie van de schrijfwedstrijd was Laten we het er maar niet over hebben, naar de dichtbundel van schrijver, muzikant en theatermaker Akwasi.

De jury bestond uit Sanne van der Vlies van de Schrijversacademie, Sarien Zijlstra, zakelijk leider van School der Poëzie en Esther Kuijper en Maya Shamir van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA).

Bijlmer Schrijft! is een initiatief van Bijlmer Boekt!, de succesvolle literaire variétéshow in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam-Zuidoost. Bijlmer Boekt! is een initiatief van het Bijlmer Parktheater, de SLAA en Christine Otten. Bijlmer Schrijft! wordt georganiseerd door deze partijen in samenwerking met School der Poëzie.

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sanne Pieters, publiciteitsmedewerker SLAA, T +31 020 622 11 65 | E sannepieters@slaa.nl of Daniel Bulthuis, publiciteitsmedewerker School der Poëzie: T + 31 (0) 20 330 78 17 M +31 (0) 6 20493744