SLAA

SLAA

DEBUTANTENSCHRIJFWEDSTRIJD

DEBUTANTENSCHRIJFWEDSTRIJD

De debutantenschrijfwedstrijd is bedoeld voor schrijvers, jong of oud, die nog niet officieel met een roman of poëziebundel gedebuteerd zijn. De regels zijn simpel: non-fictie en fictie mogen maximaal uit 1500 woorden bestaan, voor poëzie geldt dat je met maximaal 3 gedichten mee mag doen. Je kunt de teksten tot en met 12 november op deze pagina plaatsen. Hier kun je ook bekijken wat de andere kandidaten hebben ingestuurd.

De vakjury van de Debutantenschrijfwedstrijd bestaat uit een gemêleerd geheel van verschillende mensen die iets betekenen in de wereld van de literatuur. Wees erop voorbereid dat Arjen Fortuin (Boekenredacteur, NRC Handelsblad), Thomas Verbogt (Schrijver, EDITIO tutor Fictie), Auke Kok (Sportjournalist, EDITIO tutor Non Fictie), Daphne de Heer (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam) en Niña Weijers (winnares Write Now 2010, debuutroman De Consequenties 2014) je inzending zullen beoordelen.

En wat kun je daar dan mee winnen? Aan de Debutantenschrijfwedstrijd zijn twee prijzen verbonden: een juryprijs én een publieksprijs. De winnaar van de juryprijs krijgt onder andere manuscriptbegeleiding, publicatie op het NRC Boekenblog en een kaartje voor het Boekenbal. Winnaar van de publieksprijs – er kan op de inzendingspagina gestemd worden – wint een schrijfcursus, publicatie in Het Debuut en een kaartje voor het eerste debutantenbal.

De Debutantenschrijfwedstrijd is een initiatief van NRC Boeken, EDITIO, CPNB en Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA). De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 7 februari 2015 tijdens het eerste Debutantenbal. Dat bal wordt georganiseerd door EDITIO, CPNB, De Balie en SLAA en zal plaatsvinden in De Balie in Amsterdam.