SLAA

SLAA

Schrijf me! S1.1 Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh, Roos van Rijswijk

Schrijf me! S1.1 Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh, Roos van Rijswijk

 

In Schrijf me! leer je debutanten en hun verhaal kennen, zonder dat je hun boek hoeft te hebben gelezen. Schrijvers van de nieuwste lichting schrijven een persoonlijke brief aan een personage uit hun debuutroman en praten over hun verhaal en hun toekomstplannen. Je hoort meer over de zeer verschillende romans, die je na het luisteren natuurlijk allemaal wilt lezen! Met in het eerste seizoen: Sholeh Rezazadeh, Joost Oomen en Valentijn Hoogenkamp.

Schrijf me! werd live opgenomen in Sexyland World in Amsterdam en gepresenteerd door Roos van Rijswijk. In aflevering 1 hoor je een poëtische brief van Sholeh Rezazadeh aan de vader van Arghavan. Arghavan is het hoofdpersonage van De hemel is altijd paars. Ze leest eerst een stuk uit haar boek voor en daarna haar brief.

Fotografie: Marieke de Graaff

Sholeh Rezazadeh (1989) is schrijver, dichter en performer. Sholeh kwam in 2015 naar Nederland. Drie jaar na haar aankomst tekende ze een contract voor haar literaire roman. In 2019 won ze de El Hizjra literatuurprijs voor haar poëzie en in 2018 de Agora Lettera Schrijfwedstrijd voor proza. Haar debuutroman, De hemel is altijd paars, is bekroond met de Debutantenprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde 2022 (voorheen de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs) en ook met De Bronzen Uil Publieksprijs 2021 voor het beste Nederlandstalige debuut. Daarnaast werd haar roman genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2022 en de Boekhandelprijs. Door de Volkskrant werd ze uitgeroepen tot literair talent 2022.

Je kunt Schrijf me! binnenkort weer live zien! Op 20 april 2022 staan vier nieuwe debutanten op het podium in het Volkshotel. Met deze keer Sarah NeutkensMarion BruinenbergTatjana Almuli en Shula Tas. Meer info en kaartjes vind je hier.

Schrijf me! is een programma van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA).

Audioproductie: Jasper Schonewille
Fotografie: Marieke de Graaff
Muziek: Winter Surfer 130Bpm D door Chiras Konstantines / Christoforos Sarvanidis, Songs To Your Eyes Publishing