SLAA

SLAA

Schrijf me! #2: leer debutanten en hun werk kennen

Schrijf me! #2: leer debutanten en hun werk kennen

wo 20 april 2022
20.30 (20.00 deur open)
Klein Canvas, Volkshotel

In Schrijf me! leer je debutanten en hun verhaal kennen, zonder dat je hun boek hoeft te hebben gelezen. Schrijvers van de nieuwste lichting schrijven een persoonlijke brief aan een personage uit hun debuutroman en praten met Maurits de Bruijn over hun verhaal – en hun toekomstplannen. Met deze keer: Sarah Neutkens, Marion Bruinenberg, Tatjana Almuli en Shula Tas.

Tijdens deze avond draaien we de rollen om: de schrijvers schrijven deze keer niet vanuit, maar aan een van hun personages. Eindelijk horen we wat de schrijver écht vindt van de mensen die hun pagina’s bewandelen. Kun je als schrijver boos zijn op je eigen personage, of misschien wel jaloers? Is er nog iets dat je ze nooit hebt durven zeggen? Wat doe je als je per ongeluk verliefd bent geworden op iemand in je boek?

Maak kennis met opvallende karakters uit Ik zal je nooit meer van Tatjana Almuli, Nieuweling van Marion Bruinenberg, Een blote man beminnen van Sarah Neutkens en Waar gezongen wordt door Shula Tas. Deze jonge schrijvers debuteerden alle vier in 2022 met prachtige en zeer verschillende romans, die je na deze avond natuurlijk allemaal wilt lezen.

Deuren open vanaf 20.00. Aanvang 20.30

Schrijf me! is een programma van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA).

 

Over de schrijvers

Foto: Anna Perger

Sarah Neutkens (1998) is autodidact, multitalent en altijd bezig. De radio in haar hoofd staat steevast aan. Ze speelt piano en componeert hedendaagse klassieke muziek. Ook maakt ze beeldende kunst, staat model en schrijft. In Nijmegen studeerde ze kunstgeschiedenis. Het liefst wil ze het leven helemaal uitkleden. Een blote man beminnen is haar poëtische, zinderende debuut.

©Keke Keukelaar

Shula Tas (1987) studeerde zang aan het conservatorium en volgde Taal- en Cultuurstudies. Ze werkt als programmamaker en moderator en werd in 2019 namens ROSE Stories geselecteerd als schrijver voor het Nieuwe Stukken-traject van het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds.

‘De stijl van Shula Tas is tastend, helder en ontroerend.’ – de Volkskrant

©Keke Keukelaar

Marion Bruinenberg werd genomineerd voor de Joost Zwagerman Essayprijs. Haar verhalen, essays en recensies verschenen onder meer in De Nederlandse Boekengids, 3voor12, de Lagarde en de verhalenbundel Rebel, rebel. Ze is acquirerend redacteur non-fictie bij HarperCollins Holland en woont in Amsterdam.

Tatjana Almuli (1991) studeerde Nederlands en werkt als journalist, fotograaf en spreker. Haar artikelen zijn te lezen in onder meer VogueELLEVICE en LINDA. Meiden en ze schreef de bestseller Knap voor een dik meisje (2019).

Presentatie door Maurits de Bruijn

Foto: Willemieke Kars

Maurits de Bruijn is de schrijver van de romans Broer en De achterkant van de zon én het non-fictieboek dat vorig jaar verscheen: Ook mijn Holocaust. Hij is redacteur bij kunsttijdschrift Mister Motley en schrijft regelmatig opiniestukken voor De Volkskrant.