SLAA

SLAA

Schrijf me! S2.4 Shula Tas

Maurits de Bruijn, Shula Tas

Schrijf me! S2.4 Shula Tas

Maurits de Bruijn, Shula Tas

 

In Schrijf me! leer je debutanten en hun verhaal kennen, zonder dat je hun boek hoeft te hebben gelezen. Schrijvers van de nieuwste lichting schrijven een persoonlijke brief aan een personage uit hun debuutroman en praten met Maurits de Bruijn over hun verhaal – en hun toekomstplannen. Met in het tweede seizoen: Marion Bruinenberg, Sarah NeutkensTatjana Almuli en Shula Tas. Deze jonge schrijvers debuteerden alle vier in 2022 met prachtige en zeer verschillende romans, die je na het luisteren natuurlijk allemaal wilt lezen!

‘Ik had tegen de mensen in mijn boek eigenlijk alles wel gezegd. De Shula uit het boek heeft echter ook een relatie met de stilte en daar heb ik heb een brief aan geschreven.’ In aflevering 4 luister je naar de bijzondere brief van Shula Tas, gericht aan de stilte in haar boek Waar gezongen wordt. ‘Ik herinner me onze eerste échte ontmoeting nog goed,’ schrijft ze.

Tijdens deze audioserie draaien we de rollen om: de schrijvers schrijven deze keer niet vanuit, maar aan een van hun personages. Eindelijk horen we wat de schrijver écht vindt van de mensen die hun pagina’s bewandelen. Kun je als schrijver boos zijn op je eigen personage, of misschien wel jaloers? Is er nog iets dat je ze nooit hebt durven zeggen? Wat doe je als je per ongeluk verliefd bent geworden op iemand in je boek?

Dit is het tweede seizoen van Schrijf me!. De afleveringen zijn live opgenomen in Klein Canvas in het Volkshotel. In seizoen 1 hoorde je brieven van Sholeh RezazadehJoost Oomen en Valentijn Hoogenkamp, en op 21 augustus 2022 staat SLAA op Lowlands met een speciale editie van Schrijf me! met Lisa Weeda, Hanna Bervoets en Ellen Deckwitz.

Shula Tas (1987) studeerde zang aan het conservatorium en volgde Taal- en Cultuurstudies. Ze werkt als programmamaker en moderator en werd in 2019 namens ROSE Stories geselecteerd als schrijver voor het Nieuwe Stukken-traject van het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds.

Maurits de Bruijn is de schrijver van de romans Broer en De achterkant van de zon én het non-fictieboek dat vorig jaar verscheen: Ook mijn Holocaust. Hij is redacteur bij kunsttijdschrift Mister Motley en schrijft regelmatig opiniestukken voor De Volkskrant.

Audioproductie: Jasper Schonewille
Fotografie: Inge van Ee
Muziek: Winter Surfer 130Bpm D door Chiras Konstantines / Christoforos Sarvanidis, Songs To Your Eyes Publishing

Schrijf me! is een programma van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA).