SLAA

SLAA

Lowlands 2022: Schrijf me! met Lisa Weeda, Hanna Bervoets en Ellen Deckwitz

Lowlands 2022: Schrijf me! met Lisa Weeda, Hanna Bervoets en Ellen Deckwitz

Hanna Bervoets, Ellen Deckwitz, Lisa Weeda

zo 21 augustus 2022
13.00
Lowlands | CURRENT

SLAA brengt literatuur naar Lowlands met Schrijf me!, het literaire programma dat geheel in het teken staat van debuteren. In dit programma schrijven twee talentvolle schrijvers een persoonlijke brief aan een personage uit hun debuutroman. Eindelijk horen we wat de schrijvers écht van hun personages vinden. Kun je als schrijver boos zijn op je eigen personage, of misschien wel jaloers? Is er nog iets dat je ze nooit hebt durven zeggen? Wat doe je als je per ongeluk verliefd bent geworden op iemand in je boek?

Maak kennis met opvallende karakters uit Of hoe waarom (2009) van Hanna Bervoets en Aleksandra (2021) van Lisa Weeda. Deze twee schrijvers hebben beiden laten zien dat ze beschikken over een groot literair schrijftalent. Ellen Deckwitz presenteert het programma en gaat met de schrijvers in gesprek.

Tijdens Schrijf me! zal ook de winnaar bekend worden gemaakt van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd. Met deze jaarlijks terugkerende wedstrijd gaat Lowlands samen met Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, NRC en SLAA op zoek naar het beste schrijftalent van Nederland. De winnaar krijgt o.a. de kans om het winnende verhaal voor te dragen tijdens Schrijf me! Kijk voor meer informatie op www.lowlands.nl/schrijfwedstrijd. We zien jullie in CURRENT om 13.00 op zondag!

Wil je meer weten over de vorige edities van Schrijf me!, bijvoorbeeld luisteren naar de audio van Valentijn Hoogenkamp of Joost Oomen? Kijk dan hier.

Foto: Prins de Vos

Hanna Bervoets (1984) is schrijver, essayist en scenarist. In 2009 debuteerde zij met Of hoe waarom, twee jaar later gevolgd door Lieve Céline, dat werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs. In 2017 won Bervoets de BNG Bank Literatuurprijs voor Ivanov (2016), en in datzelfde jaar eveneens de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. In totaal schreef zij zeven romans, verschillende scenario’s, toneelstukken, korte verhalen en essays. Bervoets’ laatste roman, Welkom in het Rijk der zieken (2019), behaalde de longlists van de Bookspot Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs.

Lisa Weeda

Foto: Geert Snoeijer

LisaWeeda (1989) schrijft, maakte jarenlang literair programma Mooie Woorden in Utrecht, is co-host bij de literaire podcast Ondercast, modereert, interviewt en geeft les op ArtEZ en de Rockacademie Tilburg. Haar werk verscheen onder meer in Das Magazin, De Titaan, De Revisor, Tirade en op De Optimist en Hard//Hoofd. Eind 2016 verscheen bij De Nieuwe Oost haar in NRC gelauwerde chapbook ‘De benen van Petrovski’. Met team zzzap.me maakte Weeda een non-fictie VR-installatie over een vrouw in het dorp Rozsypne, de plek waar een deel van de MH17 neerstortte. Haar veelgeprezen debuutroman Aleksandra verscheen in 2021 bij Uitgeverij De Bezige Bij.

Foto: Merlijn Doomernik

Ellen Deckwitz (1982) is een van de belangrijkste dichters van haar generatie. Ze won met De Steen vreest mij (2011) de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut en is een graag geziene gast op literaire podia. Deckwitz was te gast in de vijfde aflevering van De Poëziepodcast van SLAA en presenteert audioserie Voor de liefste.