SLAA

SLAA

Schrijf me! S1.3 Valentijn Hoogenkamp

Valentijn Hoogenkamp

Schrijf me! S1.3 Valentijn Hoogenkamp

Valentijn Hoogenkamp

 

In Schrijf me! leer je debutanten en hun verhaal kennen, zonder dat je hun boek hoeft te hebben gelezen. Schrijvers van de nieuwste lichting schrijven een persoonlijke brief aan een personage uit hun debuutroman en praten over hun verhaal en hun toekomstplannen. Je hoort meer over de zeer verschillende romans, die je na het luisteren natuurlijk allemaal wilt lezen! Met in het eerste seizoen: Sholeh Rezazadeh, Joost Oomen en Valentijn Hoogenkamp. Schrijf me! werd live opgenomen in Sexyland World in Amsterdam en gepresenteerd door Roos van Rijswijk.

In aflevering 3 hoor je een stuk uit het boek Het aanbidden van Louis Claus, gevolgd door de brief van Valentijn Hoogenkamp aan het personage Rico.

Valentijn Hoogenkamp (1986) schreef tien toneelstukken en droeg poëzie voor op Lowlands, de Parade en Oerol. Hij schrijft voor de VPRO Gids, Metropolis M, Theatermaker en De Internet Gids. Zijn werk werd bekroond met de El Hizjra Literatuurprijs, genomineerd voor de ITs RO Theater Award en geselecteerd voor Women Playwrights International Stockholm en Interplay Europe Madrid. In 2015 verscheen zijn novelle Kleine zeemeermin, per ongeluk dood bij Wintertuin Uitgeverij. Het aanbidden van Louis Claus is zijn debuutroman.

Je kunt Schrijf me! binnenkort weer live zien! Op 20 april 2022 staan vier nieuwe debutanten op het podium in het Volkshotel. Met deze keer Sarah Neutkens, Marion Bruinenberg, Tatjana Almuli en Shula Tas. Meer info en kaartjes via slaa.nl.

Schrijf me! is een programma van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA).

Audioproductie: Jasper Schonewille
Fotografie: Marieke de Graaff
Muziek: Winter Surfer 130Bpm D door Chiras Konstantines / Christoforos Sarvanidis, Songs To Your Eyes Publishing