SLAA

SLAA

Noorderwoord, maar dan anders

Noorderwoord, maar dan anders

De reguliere Noorderwoord-editie van 18 november kon vanwege corona niet doorgaan. Dat vinden wij als SLAA ook ontzettend jammer. Omdat we onze bezoekers toch graag iets willen geven in deze laatste dagen van het jaar, hebben we iets anders bedacht: een éénmalig Noorderwoord-krantje. Plus een podcast!

De Noorderwoord-podcast
De Noorderwoordmonoloog is een vast en vertrouwd onderdeel van het programma. De monoloog gaat over een bekende of onbekende Noorderling, wordt geschreven door een (jonge) theatermaker en opgevoerd door een acteur. Normaal is dat in het Zonnehuis, maar omdat dat deze keer niet kan, hebben we een speciale Noorderwoord-podcast in het leven geroepen. Actrice Joke Tjalsma spreekt daarin de monoloog in die door Floor Leene is geschreven over Noorderling Riet de Groot. Zij maakte de oorlog als kind heel bewust mee. Haar bijdrage is te horen in een, uiteraard, door Christine Otten gepresenteerde podcast, muzikaal omlijst door vaste huisband Trio Lampe.

De Noorderwoord-podcast is te horen via alle reguliere podcastapps. Luister je hem liever gewoon hier? Dan kan dat natuurlijk ook gewoon.

Het Noorderwoord-krantje
In het Noorderwoord-krantje vind je een speciaal hart onder de riem in coronatijd, geschreven door Christine Otten. Ook hebben we een interview met Noorderling Riet de Groot, een klein fragment uit de monoloog, een gedicht door onze huisdichter Lamyn Belgaroui en een interview met cabaretière Yora Rienstra, die deze editie eigenlijk in het Zonnehuis op zou treden.

Het krantje wordt op 16 en 17 december huis-aan-huis verspreid. Ligt hij niet op de deurmat? Dan kunnen we hem natuurlijk ook digitaal doorsturen. Stuur daarvoor een mail naar info@slaa.nl!