SLAA

SLAA

Sinan Çankaya en Münise Yavuz winnen de Jan Hanlo Essayprijzen

Sinan Çankaya en Münise Yavuz winnen de Jan Hanlo Essayprijzen

Op donderdag 20 mei werden de Jan Hanlo Essayprijzen uitgereikt in De Balie. Sinan Çankaya’s boek ‘Mijn ontelbare identiteiten‘ werd bekroond met de Jan Hanlo Essayprijs Groot. Münise Yavuz won de Jan Hanlo Essayprijs Klein met haar essay ‘De flat’.

De Jan Hanlo Essayprijs is een tweejaarlijkse prijs die voor het eerst werd uitgereikt in 1999, na de dertigste sterfdag van de schrijver. Er zijn twee prijzen per editie: de Essayprijs Groot voor de beste essaybundel en de Essayprijs Klein voor het beste essay.

Heb je de Hanlo-lezing van Carolina Trujillo of de column van Jan Postma gemist? Je kunt de uitreiking hieronder terugkijken via YouTube.

Luister ook nog eens naar de derde aflevering van de Jan Hanlopodcast, waarin Sinan Çankaya geïnterviewd wordt door Ellen Deckwitz over het winnende boek en zijn toekomstige plannen. Het juryrapport lees je op janhanloessayprijs.nl.

De uitreiking van de Jan Hanlo Essayprijs werd georganiseerd door de SLAA. De Jan Hanlo Essayprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Lira en De Groene Amsterdammer.