SLAA

SLAA

ELMA #2: Sofie Lakmaker

ELMA #2: Sofie Lakmaker

In het audiofeuilleton ELMA werkten vier schrijvers samen aan het verhaal over Elma Piepot, auteur van een everseller genaamd ‘Gelukkige scherven: liefde na de breuk’. Elma’s uitspraken circuleren online als inspirational quotes, ze geeft succesvolle TED-talks en Netflix ‘wil iéts’ met haar. Maar Elma draagt ook een geheim met zich mee. De tweede aflevering van ELMA werd geschreven door Sofie Lakmaker.

‘Een jaar geleden was het ondenkbaar geweest, dit voorstel. Want hoe vaak haar enige vriendin uit Zuid haar ook had toegesproken – ‘Nooit denken dat je minder bent, dat ruiken ze’ – het was precies dat geurelement wat haar zo onzeker maakte. ‘Ze ruiken het weer’, snikte ze geregeld tegen hem, toen hij er nog was, en haar nog kon horen. Maar hij was er niet meer, en met hem leek ook een bijtend soort zelfkritiek verdwenen.’

Sofie Lakmaker is columnist voor De Groene Amsterdammer. Na haar studies Russisch en Literatuurwetenschap rondde ze in 2018 haar opleiding Filosofie af aan de Universiteit van Amsterdam. Begin 2021 verschijnt haar debuut roman ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’ bij uitgeverij Das Mag.

Luister hier naar deel 1 van ELMA, geschreven door Niña Weijers.

ELMA is ingesproken door Titia Hoogendoorn. Titia is actrice, videomaker, illustrator en instagrammer. Ze maakt samen met Daniël van der Poppe de podcast Polititia, waarin allerlei onduidelijke politieke structuren helder en ook nog eens lekker luchtig worden uitgelegd.

De muziek is gemaakt door Someone en de audioproductie is in handen van Dennis Gaens. Illustratie: Sioejeng Tsao.