SLAA

SLAA

Dag mensen van het internet!

Dag mensen van het internet!

Jeroen van Kan is per februari 2019 de nieuwe directeur van SLAA.

Per februari 2019 is Jeroen van Kan de nieuwe directeur van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam. Samen met collega’s Maya Shamir, Esther Kuijper, Sanne Pieters en Sarah Stoffelsen zal Jeroen literaire programma’s voor en door de hele stad maken. Jeroen neemt het stokje over van Daphne de Heer. Met Jeroen aan boord wil de SLAA onder meer andere vormen van storytelling onderzoeken (bijvoorbeeld via audio, video en publieksparticipatie) en de A van Activiteiten verder uitbouwen en verbreden.

Over Jeroen van Kan

Jeroen van Kan begon zijn loopbaan bij radiozender Amsterdam FM, werkte als redacteur bij De Digitale Stad en kwam uiteindelijk terecht bij AT5, waar hij het nieuws las en praatprogramma’s presenteerde. Later werkte hij lange tijd voor de VPRO, eerst als presentator van het radioprogramma De Avonden en van 2016 tot en met 2019 als presentator van het televisieprogramma VPRO Boeken*. Verder zat hij in de redactie van de literaire tijdschriften De Tweede Ronde en Tirade en debuteerde hij in 2017 met de dichtbundel De wereld onleesbaar.


(Foto SLAA: Rein Kooyman)

* Jeroen van Kan presenteerde VPRO Boeken sinds het plotselinge overlijden van Wim Brands in april 2016. Sinds januari 2017 presenteert hij VPRO Boeken om en om met Carolina Lo Galbo. Van Kan blijft VPRO Boeken tot aan de zomerstop presenteren. Zijn laatste uitzending is te zien op 26 mei.