SLAA

SLAA

Dag Daphne: Daphne de Heer vertrekt als directeur van de SLAA

Dag Daphne: Daphne de Heer vertrekt als directeur van de SLAA

‘Het leven is te kort om altijd maar een plan te hebben.’

Na bijna tien geweldige jaren neemt Daphne de Heer per 1 januari 2019 afscheid als directeur van de SLAA 😢

Na bijna tien jaar neemt Daphne de Heer per 1 januari 2019 afscheid als directeur van de SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam).  Onder leiding van Daphne de Heer is de SLAA de afgelopen jaren een andere koers gaan varen. Zo verliet de SLAA in 2014 na 32 jaar het moedernest van De Balie en vertrok naar Amsterdam Noord. Samen met collega’s Maya Shamir, Esther Kuijper en Sanne Pieters ontwikkelde Daphne succesvolle nieuwe programmareeksen en werd energie gestoken in de vernieuwing van ‘literatuur op het podium’. Samenwerking stond, en staat, voorop, net als de fusie met muziek, theater, design, wetenschap en architectuur. De programma’s werden experimenteler en gevarieerder, de doelgroep veranderde. Daphnes missie was vanaf het begin dat de SLAA er voor héél Amsterdam moest zijn: de SLAA moest programmeren op plekken waar het cultureel-literaire aanbod nog minder aanwezig was. Zo ontstonden vaste programmareeksen als Bijlmer Boekt! in Amsterdam-Zuidoost, West Words in Bos en Lommer en Noorderwoord in Tuindorp Oostzaan.

Daphne: ‘Ik had nog jaren met plezier bij de SLAA door kunnen gaan, maar het mooiste is toch een organisatie op een moment te verlaten dat alles goed loopt. Vol goede herinneringen aan alle geweldige momenten die ik bij de SLAA heb meegemaakt, in de wetenschap dat er drie geweldige mensen werken die er voor zullen blijven zorgen dat literatuur toegankelijk en relevant wordt gemaakt voor de Amsterdammers – en daar ook weer nieuwe wegen voor zullen vinden. Dat laatste is ook precies wat ik ga doen; ik wil de komende tijd in alle rust kijken welke nieuwe stappen ik in mijn lezende en schrijvende bestaan kan zetten.’

Suzanne Kampschuur, voorzitter van het bestuur van de SLAA: ‘Daphne de Heer heeft enorm veel betekend voor de SLAA. Haar overtuiging dat literatuur voor íedereen toegankelijk moet zijn heeft ze op passievolle en creatieve wijze weten waar te maken’.

De SLAA gaat op zoek naar een nieuwe directeur. Meer informatie volgt.