SLAA

SLAA

Hanna Bervoets wint de Biesheuvelprijs 2022

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets wint de Biesheuvelprijs 2022

Hanna Bervoets

Op zondag 20 februari 2022 is in Spui25 in Amsterdam voor de zevende maal de J.M.A. Biesheuvelprijs uitgereikt, de literaire prijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel van het afgelopen jaar. Hanna Bervoets won met haar bundel Een modern verlangen (Pluim) een bedrag van € 5.733,11. Dit bedrag is geheel door middel van crowdfunding bijeengebracht – uniek voor een literaire prijs.

Foto: Irwan Droog

De shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2022 bestond uit vijf titels:

– Hanna Bervoets, Een modern verlangen (Pluim)
– Guido van Heulendonk, Vrienden van de poëzie (Arbeiderspers)
– Carmien Michels, Vaders die rouwen (Querido)
– A.L. Snijders, Tat Tvam Asi (AFdH)
– Annelies Verbeke, Treinen en Kamers (De Geus)

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2022 bestaat uit Ionica Smeets (voorzitter), Dirk-Jan Arensman, Bo van Houwelingen, Christine Otten en Ronald Soetaert.

Uit het juryrapport:
‘Wat past de lengte van het korte verhaal Hanna Bervoets goed. Een modern verlangen is een bundel als een toverbal die telkens een andere kleur en smaak aanneemt: zoveel fantasierijke verhalen, met zoveel eigenaardige personages in zoveel verschillende werelden. […] Bervoets neemt haar lezers moeiteloos mee met haar down-to-earth stijl en situaties die pijnlijk herkenbaar zijn. De toekomstscenario’s die Bervoets schetst zijn het beste van dit genre, omdat ze prachtig blootleggen hoe de menselijke psychologie werkt.’

Meer over de J.M.A. Biesheuvelprijs.