SLAA

SLAA

Oproep: Bezing je stad of dorp en ga viraal!

Oproep: Bezing je stad of dorp en ga viraal!

Op vrijdag 8 november en 15 december organiseren Vlaams-Nederlands Huis deBuren en SLAA twee bijzondere programma’s, gewijd aan stadsdichters. Tijdens deze evenementen zullen stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen in gesprek gaan en hun poëzie voordragen. Omdat we zo veel mogelijk steden en dorpen een poëtisch gezicht willen geven, maken we een filmpje. Daarbij hebben we jouw hulp nodig! 

Strijden voor je stad (én voor het stadsdichterschap)

Wij maken een montage waarin zo veel mogelijk dichters hun woonplaats bezingen. Niet alleen officiële stads- en dorpsdichters maar iedereen die zich geroepen voelt. Dat filmpje verspreiden we online en vertonen we tijdens de ‘Strijd der stadsdichters’, met de namen van de dichters en de plekken in beeld, uiteraard.

Vertegenwoordig je thuisbasis

Het enige wat jij hoeft te doen om deel te nemen, is een filmpje opnemen waarin je een gedicht over jouw stad expressief voordraagt. Je kunt gerust een bestaand gedicht gebruiken; het is niet nodig om een nieuw gedicht te schrijven. Bij voorkeur maak je dit (horizontale) filmpje op een mooie of toepasselijke locatie in jouw stad of dorp. Het filmpje mag maximaal één minuut duren.

Hoe kun je deelnemen? 

Stuur uiterlijk vóór 1 september een e-mail met als onderwerp ‘Videogedicht’ naar info@deburen.eu. Vermeld hierbij jouw naam en de stad waarover je dicht. Lever jouw audio- of videobijdrage aan via WeTransfer, bij voorkeur in mp3- of mp4-formaat (geen WAV).