SLAA

SLAA

Maurice Carlos Ruffin

Maurice Carlos Ruffin

Maurice Carlos Ruffin is auteur van The Ones Who Don’t Say They Love You, gepubliceerd door One World Random House in augustus 2021. Het boek was destijds de New York Times Editor’s Choice en werd genomineerd voor de Ernest J. Gaines Award for Literary Excellend en de Story Prize.

Met zijn eerste boek, We Cast a Shadow, was hij finalist voor de PEN/Faulkner Awar, de Dayton Literary Peace Prize, en de PEN America Open Book Prize. Het werk stond op de longlist van de 2021 DUBLIN literary Award, the Center for Fiction Prize, en de Aspen Words Literary Prize. Ook deze roman was een New York Times Editor’s Choice.

Ruffin heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn werk, inclusief de Iowa Review Award voor ‘best fiction’ en de William Faulkner-William Wisdom Creative Writing Competition Award voor “Novel-in-Progress”. Ruffin heeft geschreven voor onder andere the New York Times, the LA Times, the Oxford American, Garden & Gun, Kenyon Review, and Four Hundred Souls: A Community History of African America. Maurice Ruffin is geboren en getogen in New Orleans en doceert Creative Writing aan de Louisiana State University. Ook was hij in 2022-2021 de John and Renee Grisham Writer-in-residence aan de University of Mississippi. In 2022 is Ruffin de Grand Marshal van de Mardi Gras Krewe of House Floats.