SLAA

SLAA

Nieuwe podcast: Castduinen!

Maarten Westerveen

Nieuwe podcast: Castduinen!

Maarten Westerveen

Kijk jij als je voor het eerst bij mensen thuis komt ook meteen naar de inhoud van hun boekenkast? Bij Castduinen neemt Maarten Westerveen een kijkje in de boekenkast en daarmee in de levens van kunstenaars en schrijvers.

Samen met Maarten Westerveen (oud-presentator VPRO, redacteur Echt Gebeurd) ontwikkelde SLAA een nieuwe podcast waarbij we verschillende kunstenaars en schrijvers interviewen over hun boekenkast.

Welke boeken waren bouwstenen van hun kennis en identiteit?
Welke boeken representeren hun interesses en herinneringen?
Welke boeken zijn hun guilty pleasures en wat lezen ze keer op keer opnieuw?

De eerste aflevering van Castduinen met (de boekenkast van) Abdelkader Benali is vanaf nu te beluisteren.

 

Luister via Soundcloud of abonneer je via Itunes!

Abdelkader Benali is schrijver en tv-presentator. Voor zijn romandebuut Bruiloft aan zee werd hij in 1997 genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, die hij in 2003 kreeg voor zijn tweede roman De langverwachte. Benali schrijft ook artikelen en recensies voor onder meer Algemeen Dagblad, De Groene Amsterdammer, Esquire, de Volkskrant en Vrij Nederland. In 2018 is Benali voorzitter van de jury voor de Libris Literatuur Prijs.

Maarten Westerveen is radiomaker en werkte eerder voor VPRO’s De Avonden en het Marathoninterview. Tegenwoordig werkt hij voor het verhalenplatform Echt Gebeurd en doceert podcastjournalistiek aan de Hoge School Utrecht. Zijn eigen boekenkast heeft teveel PG Wodehouse en te weinig Duitse literatuur. Hij zegt David Foster Wallace-liefhebber te zijn maar heeft Infinite Jest nooit uitgelezen.

////////
Castduinen is gemaakt in opdracht van SLAA. Eerder werkte SLAA mee aan podcasts als Rocky Alex (onderdeel van Ondercast) en De Poëziepodcast (van Daan Doesborgh, m.m.v. Vrij Nederland).