SLAA

SLAA

Verhalenwedstrijd: eten

Verhalenwedstrijd: eten

Eeuwige roem! Podiumplaats! Stápels boeken!

Gerard Reve schreef over jus in De Avonden. Charlotte Mutsaers over vegetarisme in Koetsier Herfst. Mathijs Deen schreef de wereldgeschiedenis eens dunnetjes over aan de hand van etenswaren in Brutus heeft honger. Eten in literaire werken is er niet alleen om de honger te stillen, maar ook om lust op te wekken, banden te smeden en gif door te mengen.

De SLAA organiseert op 18 juni in Amsterdam een avond over de twee leukste dingen op aarde: literatuur en eten.

Wil jij net als Mathijs Deen, Gilles van der Loo (Hier sneeuw het nooit), Kees ’t Hart (host, o.a. Engelvisjes en andere verhalen) en Hiske Versprille (het culinaire genie van Hard Hoofd) een bijdrage leveren aan de avond? Stuur dan voor 6 juni je verhaal, met als thema ‘eten’ in de breedste zin van het woord en met een lengte van maximaal 1000 woorden, naar pr@slaa.nl. Win niet alleen eeuwige roem, maar ook de kans je verhaal live voor te lezen op 18 juni, een interview met Thuiseten van Het Parool, publicatie op de website van de SLAA en een lekkere stapel boeken. In de jury zitten, behalve de SLAA, ook Nienke Denekamp (free-lance journalist, o.a. werkzaam bij het Parool) en Hiske Versprille.

Stuur het verhaal als Word-document of PDF op, en vergeet niet je gegevens te vermelden in hetzelfde bestand. We willen de winnaar natuurlijk wel contacteren.

Check ook Twitter @SLAAamsterdam of vind ons via Facebook.