SLAA

SLAA

SLAA heeft u, nu nodig

SLAA heeft u, nu nodig

U, Nu! poster.drukHet Vondelpark bestaat dit jaar 150 jaar en daarom hebben Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam en Collectief Lucifer de handen ineen geslagen. Het project U, Nu! is het resultaat van deze samenwerking.

Vijf fotografen en vijf schrijvers hebben op eigen wijze het Vondelpark verbeeld. Collectief Lucifer is met het project U, Nu! de uitdaging aangegaan om, naast de ontelbare opnames die er al gemaakt zijn in en van het Vondelpark, beelden te maken die bezoekers op een andere manier naar het park laten kijken. Schrijvers Anna Enquist, K. Schippers, Jan van Mersbergen, Miek Zwamborn en Maartje Wortel zijn gevraagd om een tekst te schrijven bij deze foto’s. Deze teksten, in de vorm van een gedicht, een korte mijmering of een persoonlijke herinnering, zullen tijdens een fototentoonstelling in het Vondelpark dit najaar te lezen zijn. Daarnaast is er de ambitie de foto’s en teksten te bundelen in een boek. Een intiem portret van het Vondelpark waarin alle ruimte is voor herinnering, fantasie en verbeelding bij het kijken naar de foto’s en het lezen van de teksten.

Maar het drukken van dit boek kost geld en daar hebben Collectief Lucifer en SLAA u voor nodig! Via Voordekunst kunt u al voor een bedrag vanaf €10,- het project steunen en zorgt u niet alleen voor de realisatie van een prachtig boek, maar draagt u ook bij aan een herinnering voor nu en voor later aan het Vondelpark.