SLAA

SLAA

De desillusionist

De desillusionist

Imagine a family like the Downton Abbey clan gone bad.

Eind twintigste eeuw, het geld is op, het landgoed verkocht, een vader die zijn vijfjarige zoon verkracht uit verveling. Een moeder die zich gestort heeft op de New Age-beweging, een drugsverslaving en een huwelijk dat uit elkaar valt. Wat is er dan nog over? Een personage genaamd Patrick Melrose uit de befaamde Melrose-reeks van Edward St Aubyn.

Op de website van The Atlantic staat een mooie en informatieve recensie over zijn nieuwste roman Lost for Words (in het Nederlands Met stomheid geslagen) waarin ook dieper ingegaan wordt op St Aubyns meesterlijke Melrose-reeks. En hoe de begaafde woordkunstenaar Edward St Aubyn net als enkele van zijn personages soms lijkt te verlangen naar gedachten die zo puur zijn dat ze geen woorden nodig hebben, dat hij wordt bevrijd van het talige, het cerebrale.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Op 12 mei is Edward St Aubyn exclusief te gast bij SLAA in de Tolhuistuin. Tijdens dit avondvullende programma rondom de Brit, zal schrijver en journalist Joost de Vries Edward St Aubyn interviewen. Ook vertaalster Nicolette Hoekmeijer is aanwezig en spreekt over het werk van Edward St Aubyn en zijn nieuwe boek, Met stomheid geslagen, dat vanaf 9 mei in de winkels ligt. Voor meer informatie: klik hier.